flyttar möbler
Kontakt

Uppsägning och avflytt

Dags att byta boende? Här kan du läsa om vad som gäller när du vill säga upp och flytta från ditt boende.

Uppsägning

Uppsägningstid
Vi har 3 månaders uppsägningstid. Säger du exempelvis upp din lägenhet den 12 januari har du kvar lägenheten till 30 april. Sådana är reglerna hos i stort sett alla bostadsbolag. Vi försöker självklart hyra ut din lägenhet så fort som möjligt men man ska ha i åtanke att man kanske kommer att bli betalningsskyldig för hela perioden. Uppsägningen måste vara skriftlig för att gälla. På baksidan av ditt hyresavtal finns en sektion för uppsägning. Annars räcker det att fylla i ett vanligt papper där du skriver att härmed säger jag upp min lägenhet med adress, personnummer och underskrift. Vi godtar inte uppsägning via telefon eller mail. Du kan även säga upp din lägenhet via Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid flytt till seniorboende eller vid dödsfall är uppsägningstiden 1 månad.

Besiktningstider
Vid uppsägning bokas en förbesiktning och en avflyttningsbesiktning in. Förbesiktningen sker i reglel inom två veckor från uppsägningsdatum och avflyttningsbesiktningen dagen man flyttar ut.

Visning
Vid uppsägning skickas ens kontaktuppgifter ut till de fem främsta i bostadskön. Man är skyldig som hyresgäst att visa lägenheten för de som får erbjudande om visning. Önskar man kan dock fastighetsskötaren stå för visning, man får då kontakta Kundcenter om detta.

Avflyttning

Städning
När du flyttar från din bostad skall denna städas ordentligt. Du har fått en kontrollista för slutstädning vid uppsägningen. Samtliga nycklar skall lämnas direkt till vår bostadsförmedling innan klockan 12:00 sista avtalsdagen. Om du inte har städat ordentligt eller förstört något i lägenheten blir vi tvungna att debitera för detta.

Adressändring och avslutande av abonnemang
Glöm inte att adressändra och flytta/avsluta knutna abonnemang till lägenheten som TV och bredband. Adressändring gör du till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring. Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Nycklar
Samtliga nycklar skall lämnas direkt till vårt Kundcenter innan klockan 12:00 sista avtalsdagen. Om du vid avflyttning inte har alla nycklar tillhanda är vi tyvärr tvungen att byta lås och debitera för detta. Byte av låscylinder kostar 1800kr. Saknas det taggar debiterar vi 150 kr per tagg.

Avflyttningsbesiktning
Efter inlämnande av nycklar hålls en avflyttningsbesiktning. Finner besiktningsmannen något att anmärka på kontaktar han dig.

Se filmer för ytterligare information vid uppsägning och utflytt.

Utflyttningsenkät
Fyll gärna i vår utflyttningsenkät för att hjälpa oss att bli en bättre hyresvärd.

Kontakt
Senast uppdaterad • 2024-02-13