service inom teknik, infrastruktur, miljö och klimat

Boende, trafik och miljö

Frågor och svar

Enkel självservice för invånare

Felanmälan

Hjälpa oss hitta fel

Hitta boende

Fastighetsmäklare och hyresvärdar

Boende, trafik och miljö

Teknik- och fritidsförvaltningen och miljö- och byggkontoret i kommunen har nyckelroller för att en mängd samhällsfunktioner ska fungera och utvecklas. Infrastrukturen ska fungera alla dagar på året, under hela dygnet.

Här hittar du information som rör allt ifrån vatten och avlopp till renhållning, gator, avfallshantering och trafik. Här kan du också läsa mer om miljö- och hälsoskydd, energirådgivning, bygglov och bostadsanpassning.

Akuta problem med exempelvis vattenförsörjning ska alltid ringas in till kommunen. Under dagtid ring vår kundtjänst på 0533-68 17 50. Efter kontorstid ring SOS Alarm 054- 83 06 90.

Här hittar du våra e-tjänster
Kontaktuppgifter till teknik- och fritidsförvaltningen
Kontaktuppgifter till miljö- och byggförvaltningen

Cykling och cykelvägar

Vill du bli vintercyklist? Anta vår utmaning så bjuder vi på dubbdäcken!

Kollektivtrafik

Säffle har ett strategiskt geografisk läge där E45, E18 och järnvägen korsar kommunen. Vi är också mycket förskonade för långa bilköer vilket gör vardagen lätt och smidig.

Bygglovsprocess

Att söka bygglov kan kännas lite krångligt. Här hittar du information om hur bygglovprocessen ser ut, vad du behöver tänka på och göra, från idé till slutbesked.

Sophämtning

Det är kommunen som ansvarar för att samla in och ta hand om hushållsavfall och liknande avfall som uppkommer i kommunen.

Energi- och klimatrådgivning

Nu är det äntligen klart att Energi- och klimatrådgivning (EKR) fortsätter även 2021–2022, vilket vi är glada för. Om inte detta vore nog så kan vi också meddela att vi stärker samarbetet med en kommun. Vi vill därför välkomna Grums kommun in i värmen och till EKR i Västra Värmland. Med detta sagt så kommer vi gå från fyra kommuner till fem kommuner.