Flyttlådor
Kontakt

Inflytt

När det är dags att flytta till ditt nya boende är det mycket att tänka på. Här har vi samlat vanliga frågor och svar.

När har jag tillträde till min nya lägenhet?
Du har tillträde till lägenheten första vardagen i månaden klockan 13:00 om ingen annan överenskommelse gjorts.

Hur får jag nycklarna till min nya lägenhet?
Du hämtar och kvitterar ut nycklar hos oss på Kundcenter på Hamngatan 4B. Gäller det områden i Svanskog eller Nysäter hämtas nyckeln hos fastighetsskötaren. Hyran måste då vara betald. Ska ett ombud hämta nycklarna måste ombudet ha med sig en underskriven fullmakt och din legitimation.

Till varje lägenhet erhålls vanligtvis 3 stycken lägenhetsnycklar. Ibland tillkommer också gemensamma nycklar som exempelvis källarnyckel och tvättstugenyckel. Några områden har även nyckel till förråd. Taggar förekommer också.

Det är förbjudet att kopiera upp egna nycklar. Om du önskar fler nycklar eller taggar kontaktar du Kundcenter på 0533-68 17 00. Kostnad för en nyckel är 400 kr och för en tagg kostar det 150 kr.

Hur får jag viktig information om mitt boende?
Redan när du skriver hyresavtalet delar vi ut informationsmaterial och vad som gäller för att bo hos oss på Säfflebostäder. Du kan även läsa denna information på Mina sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Har du praktiska frågor i samband med din flytt och etablering så vänd dig till Kundcenter eller din fastighetsskötare.

Adressändring
Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr. När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.

Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring. Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Hemförsäkring
Det är mycket viktigt att du tecknar en hemförsäkring. Vid eventuell brand eller vattenskada täcker Säfflebostäders fastighetsförsäkring enbart skador på byggnaden, inte ditt privata bohag. Det är därför viktigt att du ordnar ett bra skydd för din egendom. Du väljer själv vilket bolag du vill teckna försäkring hos.

Se film för ytterligare information vid inflytt:

Kontakt
Senast uppdaterad • 2024-02-13