Bild
Kontakt

Redan kund i fibernätet

Har du flyttat in i en bostad där vi har installerat fiber är det bara att gratulera. Du har marknadens snabbaste och tryggaste nät. Men kanske har du frågor om tjänsterna eller hur du ska komma igång? Då finns det hjälp att hämta här.

Information och kontaktuppgifter för att beställa tjänster hittar du på bredbandswebben.se, en samlingssida för alla tjänsteleverantörerna i fibernätet.

Nedan finner du en film om hur du beställer tjänster.

Så här beställer du tjänster via mediaomvandlaren

1. Koppla datorn direkt till uttaget märkt LAN1 på mediaomvandlaren med en nätverkskabel.

2. Öppna webbläsaren. Ni kommer då direkt till vår tjänsteportal bredbandswebben.se. Om inte: skriv in www.bredbandswebben.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i adressfältet.

3. Jämför tjänster och priser. Beställ!

Har du en ljusgrå modell av mediaomvandlare använder du det enda nätverksuttag som finns på mediaomvandlaren, du hittar alltså ingen märkning med "LAN1".

Så här beställer du tjänster via tjänsteleverantören

1. Kontakata den tjänsteleverantör du vill beställa tjänster av. Kontaktuppgifter till tjänsteleverantörerna hittar du på bredbandswebben.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2. Tjänsteleverantören behöver den adress som du vill ha dina fibertjänster till. Bor du lägenhet behöver du även ditt lägenhetsnr (inte det 4-siffriga lghnr som Skatteverket använder). Vet du inte ditt lägenhetsnr så kontaktar du din fastighetsägare för att ta reda på det.

3. Din tjänsteleverantör förser dig med den utrustning du behöver för att kunna nyttja dina beställda fibertjänster.

4. Nu kan du börja använda dina fibertjänster.

Behöver du hjälp med att koppla in din tekniska utrustning så som TV-boxar, routers, extendar så kontaktar du din tjänsteleverantör eller en lokal elektronikhandlare för att köpa den typen av support.

Kontakt
  • Säffle fibernät - SÄKOM

    Expedition Säffle fibernät

    SÄKOM

    0533-68 11 10

    Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-05-24