Din sommarguide till Säffle

Upptäck och upplev Säffle i sommar! Fika gott, ät god mat till vyer över Vänern, hitta den unika detaljen till ditt hem, få en wow-upplevelse. Här presenterar vi platser som har det där lilla extra!

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut.

Inspiration i sommar

Charmiga Bruksbutiken

Josefin Wikholm är entreprenören som lämnade storstaden och flyttade till landsbygden i Långserud. Där driver hon den omtyckta och charmfulla Bruksbutiken som är en del av fenomenet Wiksfors Bruk – vinnare av Stora Turismpriset i Sverige.

Bästa barnsemestern

I Säffle har du aldrig långt till pirriga, glada och lekfulla aktiviteter för stora och små. Här hittar du våra barnsligaste tips!

Cykelmagi i skogen

Jonas Askås är IT-entreprenören som leder ett av Sveriges främsta företag inom e-handelsplattformar. Han är också en cykelentusiast av stora mått som finner både lugnet och utmaningarna i cykelspåren. Var är det som bäst att cykla i Säffle?

Anrika Kanalområdet

Historiens vingslag, bedårande vyer och en fika invid kanalens vatten. Säffles anrika och lummiga kanalområde är en folkkär favorit bland många Säfflebor och tillresta besökare.

Unika boenden

Bo vid Vänerns kant eller på en skärgårdsö, i den charmiga staden, på herrgård i de vackra bygderna, ja varför inte i en trädtopp eller på en husbåt? Välkommen och god natt!

Vurm för närproducerat

Paret Knut och Christina vid anrika Mässvik gård strax utanför Säffle är personerna bakom Grön Ko, en mysig saluhall och restaurang i Värmlandsbro och ett hyllat livsmedelsföretag med 25 anställda och storkunder som ICA och Coop.

Vad vill du hitta på idag?

Upptäck magiska besöksmål

Mycket mer av Säffle

Till Visit Säffle!
Till Turistinformationen!
Ladda ner sommarguiden här!