Bild
Kontakt

Upplevelser du inte får missa när du besöker Säffle

I Säffle har vi rötterna i skogen, sinne för kultur och blicken på vattnet. Här finns med andra ord mycket att upptäcka. Använd denna checklista för att upptäcka Säffle – på riktigt.

En helg med båda fötterna på jorden

Kanske är det vårt ursprung i skogen intill vattnet och koppling till en av Sveriges främsta råvaror som format vår plats i en hållbar anda. Här finns en hel drös eldsjälar som genom sina produkter bidrar till en bättre värld. Välkommen att träffa några av dem på Säffles största arrangemang – Skördefesten på Värmlandsnäs.

En hel septemberhelg präglad av närproducerad mat, musik och utställningar bland gårdarna och kulturmiljöerna i det natursköna Näslandskapet.

Säffle Zoo vid Tullnäbben i centrala Säffle

Kultur i stadskärnan

I Säffle har vi sinne för kultur. Här kan du gå på en unik konstrunda, mitt i stadskärnan. Börja med ett besök i Säffles gamla vattentorn - en ståtlig byggnad som numera är en populär konsthall med en ny spännande utställning varje sommar.

Fortsätt sedan längs Byälven så finner du två mäktiga konstverk som pryder och livar upp två stora husväggar. Missa heller inte att hälsa på våra djur från Säffle Zoo som är utplacerade runt om i stan.

Besöker du Säffle på hösten? Avsluta då dagen med ett besök på Säffleoperan som är känd i hela Sverige för sina fantastiska uppsättningar av välkända musikaler.

Säffle kanal anno 1837

Ett dygn eller två vid vattnet

Välkommen att färdas med båt till Säfflebornas egna älsklingsplats i stan! Om du frågar en Säfflebo om det vackraste området törs vi lova att hen svarar: området kring slussen, kanalen och älven.

Byälvens vatten står inte bara för ett tryggt livgivande brus, båttrafik till Arvika och en vacker fond till promenadstråken utan är dessutom ett av Sveriges bästa gösvatten. Precis här är Säffle gästhamn belägen med gångavstånd till både affärer och restauranger. Hoppas vi ses!

 

Mer läsning

Gamla Vattentornets konsthall
Wiksfors bruk
von Echstedtska gården
Värmlands Vikingacenter
Naturbyn
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-06-22