Text

Mat och dryck


Ät gott i Säffle!

I Säffle kan du äta på allt från herrgårdsrestauranger med White Guide-status till rustika skärgårdskrogar eller mysiga 50-talskaféer.

Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och á la carte, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Njut av gott kaffe, goda bakelser, småkakor, lyxiga räksmörgåsar.


Ett urval


White Guide-klass

Krokstad Herrgård

White Guide-belönade Krokstad har maten i fokus i en förtrollande vacker miljö. Njut av omgivningen och unna dig något dig något riktigt gott.

Caféer

Upptäck nya smaker, nya delikata bakverk eller klassiska svenska småkakor. Njut av både miljö och något gott till kaffet på Holgers Konditori, Kanalcaféet och Grön Ko Café & Saluhall.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.

Sommaröppna caféer

Njut av gott kaffe, kanske en "Mamsell" på von Echstedtska café med god kaka till, smörgås gjord på vedugnsbakad kaka i Kulturladan. I Hantverkskaféet kan du sitta i salong eller kök med din kaffekopp och hembakade småkakor. På Ekenäs och Luröbryggan fikar du gott och får dessutom magiska vyer över Vänern.