Bild
Kontakt

Bästa barnsemestern

I Säffle har du aldrig långt till pirriga, glada och lekfulla aktiviteter för stora och små. Här hittar du våra barnsligaste tips!

Äventyra på järnväg och sjöar

I området runt Svaneholm finns många vackra sjöar, perfekt för paddling. Att kombinera dressin och kanot blir till en utmärkt utflykt för hela familjen. Packa picknickkorgen och ta hela dagen till att utforska gamla stationer längs Åmål-Årjängs gamla järnväg. Den 263 meter långa Bollsbytunneln är sträckans höjdpunkt. Sååå spännande att svisha in i mörkret!

Trampa dressin

Spännande besök på Vikingacenter

Tillbaka till Vikingatiden

Värmlands Vikingacenter ligger i Nysäter och är ett riktigt fint besöksmål för hela familjen. Här hittar du en utställning om vikingatiden, en vikingaby, vikingaskepp och massor av roliga aktiviteter för barn! Vad sägs om en fäktning med träsvärd och sköldar?

Vikingacenter

Klappa en alpacka

Vem har inte drömt om att få promenera med en alpacka? Eller kanske rent av ta en picknick på alpackaängen? Vid Väggården strax utanför Säffle kan detta bli verklighet. Ingen promenad sägs vara den andra lik. Ibland kanske det inte blir så mycket till promenad, utan mest idisslande. Du får en unik möjlighet att lära dig mer om alpackor, och får dessutom lära känna din nya promenadkompis på det finaste av vis.

Väggården

Pirr-i-magen-cykla

Vid området Tegnér och Duse finns härliga cykelleder i varierande längder och svårighetsgrader. Den korta banan på Tegnér passar cyklister som vill känna på allt vad mountainbike kan vara, lera, grus broar och rötter, här får du med allt på 1,5 kilometer.

Cykelleder

Bokmys på Säffle bibliotek

Sjunk ner i en skön fåtölj och läs!

På biblioteket finns en härlig barnavdelning fylld med pyssel, lek och naturligtvis - böcker om allt du kan önska!

Biblioteket

Hoppa i plurret

Välkommen till Säffle simhall, här hittar du plask och och lek för de minsta, multibassäng och rejält med plats i vår fina 50-metersbassäng!

Säffle simhall

Lek och stoja

I Säffle finns flera fina lekplatser, missa inte Furuskogsparken och Kanalparken!

Skulpturparken på Wiksfors bruk i Långserud

En magisk plats för både vuxna och barn. Skulpturparken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är öppen dygnet runt och är gratis.

Lekplatser i Säffle

GPS-quiza

Välkommen ut och quiza i Furuskogsparken, vid biblioteket (Säffle Zoo), på Duse Udde eller längst ut på Ekenäs. För att delta i ett digitalt quiz, beger du dig till platsen du vill quiza på och skriver in www.play.gpsquiz.com i webbläsaren på mobiltelefonen, eller letar upp en QR-kod att scanna.

Barn- och familjevandringar

 

Mer läsning

Sagabiografen
Evenemang för stora och små
Badplatser
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2024-05-15