UPPTÄCK SÄFFLE!

www.visitsaffle.se


Välkommen till Säffle!

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut i din egen takt. Här hittar du nya favoritplatser, nya matupplevelser och träffar människor som ger dig tankar och insikter. Säffle fyller dig med goda minnen - en bit av det goda livet.

Vad vill du hitta på idag?

Här tipsar vi om aktiviteter, sevärdheter och platser att besöka i Säffle kommun!

Vandra i Säffle

Vandra vid Vänerns strand och på skärgårdsö med milsvid utsikt, till berget där blåsipporna klär marken i blå skrud. Vill du bara ta en tur finns det flera områden nära staden. Vill du vandra längre? På Duse Udde finns leder genom skog, över fält och med vy över Byälven. På campingområdet finns promenadvägar för kortare tur.

Shoppa

Shoppa i mysiga Säffle centrum, ta en tur till någon av butikerna på landet eller handelsplatsen vid Guttane. Runt om i Säffle hittar du butiker med specialiserat utbud och fin service!

Familjevandringar

Ta med familjen eller vänner på aktivitetsrunda som passar för både barn och vuxna. En kul aktivitet med roliga utmaningar att göra tillsammans. Testa dina kunskaper, gå på digital Quiz eller på led med lek, lär och kluriga frågor.

Sju aktivitetstips för barnfamiljen

Här kommer våra bästa aktivitetstips för yngre besökare med mycket spring i benen!

Cykla i Säffle

Ha ett mål, eller bara låt vägen leda dig fram, in i de djupa trolska skogarna. Här och var glimtar det till i stillsamma tjärnar och större sjöar. Landskapet öppnar upp sig och du kommer in i små “bullerby-byar” längs din utvalda väg. Cykla för tränings skull på tuffare grusvägar med mycket backar och skarpa kurvor.

Så tar du dig ut på Vänern

Åk båt ut i Europas vackraste skärgård med Luröbåten. Lurö skärgård är känd långt utanför Sveriges gränser för sin vackra natur och säregna fauna. Vandra, ät gott, fika, bada njut av att bara vara. Boka övernattning för att upptäcka mer på denna fantastiska ö.

Vrak, fåglar och bin

Det naturliga sättet för människor har alltid varit att resa på vattnet. Det var inte alltid att båtfärden gick bra, genom åren har det skett många skeppsbrott i skärgården. Här finns oändligt många fågelarter och Sveriges största rovfågel - Havsörnen vilket lockar många fågelskådare. Själva Lurön är också en viktig del i projektet att rädda det nordiska biet.

Vad händer i gamla vattentornet?

Säffles gamla vattentorn är sedan 2016 en välbesökt konsthall och även en plats för musik, poesi och skaparverkstad. Vattentornet har genom åren lockat tusentals besökare.

Mysiga boenden

Hitta ditt favoritställe i Säffle! Bo vid Vänern eller på en skärgårdsö, i staden, i de härliga bygderna och skogarna, ja varför inte i en trädtopp eller på en husbåt? Vad det goda livet är bestämmer du!

Gofika!

Upptäck nya smaker, nya delikata bakverk eller klassiska svenska småkakor. Njut av både miljö och något gott till kaffet på Holgers Konditori, Kanalcaféet och Grön Ko Café & Saluhall.

Restaurangtips

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.


Vad vill du veta mer om?

Säffle Turistinformation kan du som är på genomresa eller bor i vår kommun få tips på aktiviteter, boenden och upplevelser, kartor och broschyrer. Vi säljer desstuom fiskekort, kartor, Glaskogskort, kulturarvskort med mera.

Till Turistinformationen!

Wiksfors Bruk

Wiksfors bruk är en plats med passion för närproducerat, småskalig produktion, återbruk och kreativa samarbeten. 2020 prisades Wiksfors som ett av Sveriges bästa besöksmål.

Shoppa i Sveriges yngsta stad

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service


Ännu mer Säffle

Klicka dig vidare och upptäck allt det som Sveriges yngsta stad har att erbjuda inom mat- kultur- och fritidsupplevelser!

Vänern och skärgårdar

I Säffle kommun ligger två skärgårdar varav Lurö skärgård, som är en av Sveriges mest magnifika sötvattenarkipelager, är känd långt utanför Sveriges gränser för sin historia, vackra natur och säregna fauna och flora.

Säffle Zoo

Säffle kommun äger många skulpturer som är placerade i den offentliga miljön, på torg i parker och i anslutning till vattnet. Två muralmålningar, som är resultatet av Artscape-projektet i Värmland 2017, finns på två husgavlar i centrum, dels på Medborgarshuset och dels på bostadshuset Bryggaren.

Vattentornet

Säffles gamla vattentorn är sedan 2016 en välbesökt konsthall och även en plats för musik, poesi och skaparverkstad. Vattentornet har genom åren lockat tusentals besökare.

Badplatser

I Säffle finns många trevliga badplatser urspridda i kommunen. På denna sida hittar du en sammanställning över Säffles badplatser.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningarna.

Stadsvandringar

Säffles stadskärna har ett rikt utbud av offentlig konst, 50-talsarkitektur och eleganta märkesbyggnader som Silvénska villan, Gamla vattentornet och Stadshuset. Upptäck allt detta under våra stadsvandringar!

Hotell

First Hotel Royal ligger i hjärtat av Säffle. Här har du nära till restauranger, SäffleOperan, shopping och vackra promenadstråk längs Byälven. Hotellet passar lika bra för weekendresor som affärsresor. Från Säffle Rececentrum är det ungefär 8 minuters promenad till hotellet.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.