UPPTÄCK SÄFFLE!

www.visitsaffle.se


Välkommen till Säffle

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut i din egen takt. Här hittar du nya favoritplatser, nya matupplevelser och träffar människor som ger dig tankar och insikter. Säffle fyller dig med goda minnen - en bit av det goda livet.


Vad vill du veta mer om?

I Säffle finns ett sjudande kulturliv, stora fritidsmöjligheter, hänförande naturupplevelser, god och närproducerad mat - och mycket mer!

Shoppa

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service. Runt om och i Säffle finns flera bra val för en tur med plånboken.

Kulturmiljöer

Upptäck och lär dig mer om Säfflebygden och vår historia, få en aha - upplevelse på våra museer, hembygdsgårdar och företag.

Caféer

Upptäck nya smaker, nya delikata bakverk eller klassiska svenska småkakor. Njut av både miljö och något gott till kaffet på Holgers och Kanalcaféet. På Esters serveras allt från svenska klassiker till franska läckerheter.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen.

Vandra i Säffle

Att vandra ett utmärkt sätt att upptäcka natur, historia och kulturliv. Vandra längs vackra leder i skog eller på skärgårdsö där varje steg bjuder på unika upplevelser, från det lilla i en vacker växt till panoramavyer över Vänerns vatten.

Unika boenden

Bo i trädkoja bland trädtoppar, på husbåt eller stugor i Naturbyn. Upplev naturens "tystnad"- här finns inget wifi eller el.

Simhall

13 december 2019 invigdes Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Simhallen är den enda i Värmland med 50-metersbassäng, och här finns också relaxavdelning, varmpool och mycket mer.


Våra bästa tips

Vad vill du hitta hitta på idag? Här tipsar vi om aktiviteter, sevärdheter och platser att besöka i Säffle kommun!

Fika på anrika Holgers konditori

Kom in och fika! Konditorirörelsen i Viktorinska huset har gamla anor och har funnits i samma lokal sedan 1907.

Shoppa i Sveriges yngsta stad

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service


Ännu mer Säffle

Klicka dig vidare och upptäck allt det som Sveriges yngsta stad har att erbjuda inom mat- kultur- och fritidsupplevelser!

Biograf

Så här jobbar Saga med säkerheten runt coronaviruset Vi kommer att med anledning av rådande Covid-19 restriktioner att endast sälja 40 platser av 132 platser i salongen. Det är fri placering i salongen, men varannan rad är avspärrad och vi vill att du lämna två tomma biostolar mellan ditt sällskap och nästa. Biljettkassan öppnar 45 minuter innan föreställningens start. Varmt välkommen till Saga!

Bibliotek

Stängt 3/11-20 Tisdag 3/11-20 håller biblioteket stängt på grund av ombyggnation. Klicka här för aktuell information om corona/covid-19 och hur du kan tänka källkritiskt i rådande situation. På biblioteket kan du förutom att låna böcker även läsa och låna tidningar och tidskrifter, låna CD-skivor, DVD-filmer och ljudböcker. Du kan även släktforska, studera eller använda några av våra datorer. Du kan även skriva ut från din egen dator, surfplatta eller mobiltelefon med vårt utskriftssystem Princh .

Vattentornet

Säffles gamla vattentorn byggdes 1914 och är 45 meter högt. Arkitekten Ivar Tengbom ritade tornet som sedan 2016 är en välbesökt konsthall.

Badplatser

I Säffle finns många trevliga badplatser urspridda i kommunen. På denna sida hittar du en sammanställning över Säffles badplatser.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningarna.

Stadsvandringar

Säffles stadskärna har ett rikt utbud av offentlig konst, 50-talsarkitektur och eleganta märkesbyggnader som Silvénska villan, Gamla vattentornet och Stadshuset. Upptäck allt detta under våra stadsvandringar!

Hotell

First Hotel Royal ligger i hjärtat av Säffle. Här har du nära till restauranger, SäffleOperan, shopping och vackra promenadstråk längs Byälven. Hotellet passar lika bra för weekendresor som affärsresor. Från Säffle Rececentrum är det ungefär 8 minuters promenad till hotellet.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen.