UPPTÄCK SÄFFLE

destination Säffle


Välkommen till Säffle

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut i din egen takt. Här hittar du nya favoritplatser, nya matupplevelser och träffar människor som ger dig tankar och insikter. Säffle fyller dig med goda minnen - en bit av det goda livet.


Vad vill du veta mer om?

I Säffle finns ett sjudande kulturliv, stora fritidsmöjligheter, hänförande naturupplevelser, god och närproducerad mat - och mycket mer!

Shoppa

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service. Runt om och i Säffle finns flera bra val för en tur med plånboken.

Kulturmiljöer

Upptäck och lär dig mer om Säfflebygden och vår historia, få en aha - upplevelse på våra museer, hembygdsgårdar och företag.

Caféer

Upptäck nya smaker, nya delikata bakverk eller klassiska svenska småkakor. Njut av både miljö och något gott till kaffet på Holgers och Kanalcaféet. På Esters serveras allt från svenska klassiker till franska läckerheter.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen.

Vandra i Säffle

Att vandra ett utmärkt sätt att upptäcka natur, historia och kulturliv. Vandra längs vackra leder i skog eller på skärgårdsö där varje steg bjuder på unika upplevelser, från det lilla i en vacker växt till panoramavyer över Vänerns vatten.

Unika boenden

Bo i trädkoja bland trädtoppar, på husbåt eller stugor i Naturbyn. Upplev naturens "tystnad"- här finns inget wifi eller el.

Simhall

13 december 2019 invigdes Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Simhallen är den enda i Värmland med 50-metersbassäng, och här finns också relaxavdelning, varmpool och mycket mer.


Våra bästa tips

Vad vill du hitta hitta på idag? Här tipsar vi om aktiviteter, sevärdheter och platser att besöka i Säffle kommun!

Fika på anrika Holgers konditori

Kom in och fika! Konditorirörelsen i Viktorinska huset har gamla anor och har funnits i samma lokal sedan 1907.

Shoppa i Sveriges yngsta stad

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service


Ännu mer Säffle

Klicka dig vidare och upptäck allt det som Sveriges yngsta stad har att erbjuda inom mat- kultur- och fritidsupplevelser!

Biograf

Saga följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut för att minska smittspridningen coronaviruset. Vi har en liten salong och därför följer vi med råge maxantalet för offentliga sammankomster och tillställningar. Vår publik är därför välkomna på bio som vanligt! Fredag 13 mars kl. 19:00 Bloodshot Söndag 15 mars kl. 13:00 Framåt Söndag 15 mars kl. 16:00 Dark Waters   Metropolitan i New York har däremot ställt in sin föreställning av DEN FLYGANDE HOLLÄNDAREN, imorgon 14 mars. "På grund av utvecklingen kring Corona-viruset COVID-19 och efter rådslag med borgmästarkontoret i New York, har lördagens föreställning av Den flygande holländaren ställts in. Därför ställs den planerade direktsändningen av operan på biografer i hela världen också in. Met följer de beslut som tas av staden, staten och politikerna, liksom rekommendationer från hälsodepartementet och Centers for Disease Control (CDC). Vi ber om ursäkt för det inträffade." - Metropolitan i New York..

Bibliotek

Klicka här för aktuell information om corona/covid-19 och hur du kan tänka källkritiskt i rådande situation. På biblioteket kan du förutom att låna böcker även läsa och låna tidningar och tidskrifter, låna CD-skivor, DVD-filmer och ljudböcker. Du kan även släktforska, studera eller använda några av våra datorer.

Vattentornet

Säffles gamla vattentorn byggdes 1914 och är 45 meter högt. Arkitekten Ivar Tengbom ritade tornet som sedan 2016 är en välbesökt konsthall. Vattentornets dörrar slås upp för säsongen 16 maj 2020.

Badplatser

I Säffle finns många trevliga badplatser urspridda i kommunen. På denna sida hittar du en sammanställning över Säffles badplatser.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningarna.

Stadsvandringar

Säffles stadskärna har ett rikt utbud av offentlig konst, 50-talsarkitektur och eleganta märkesbyggnader som Silvénska villan, Gamla vattentornet och Stadshuset. Upptäck allt detta under våra stadsvandringar!

Hotell

First Hotel Royal ligger i hjärtat av Säffle. Här har du nära till restauranger, SäffleOperan, shopping och vackra promenadstråk längs Byälven. Hotellet passar lika bra för weekendresor som affärsresor. Från Säffle Rececentrum är det ungefär 8 minuters promenad till hotellet.

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen.