Säffles föreningsliv
En stark kraft som gör stor skillnad

Säffles föreningar bidrar inte bara till utveckling och god folkhälsa utan även med en mängd arrangemang, stora som små.

Föreningarna skapar möjligheter till en aktiv fritid och sysselsätter dagligen flera tusen människor, både barn och vuxna, i hela kommunen. Säffles föreningsliv är välkomnande, inkluderade och gör stor skillnad för kommunens invånare och besökare.

Evenemangskalender

I vår evenemangskalender samlar vi arrangemang som äger rum i Säffle kommun.

Lokaler

I Säffle kommun finns det ett rikt och varierat utbud av hallar, bollplaner och lokaler.

Föreningsregister

Genom att söka i vårt föreningsregister kan du hitta en förening som passar dig.

Lotteritillstånd

Vill din förening genomföra ett lotteri? Här hittar du mer information om tillstånd.

Sök föreningsbidrag

Som förening i Säffle kommun finns det möjlighet att söka olika typer av bidrag till verksamheten. Din förening kan också få hjälp att söka extern finansiering.

Jobba med evenemang

Säffle kommun stöttar evenemang för invånare och besökare i vår kommun. Vi har samlat information om hur du som förening kan söka bidrag för att skapa spännande evenemang.

Stötta unga

Som vårdnadshavare har du möjlighet att söka olika typer av bidrag som vår kommun samt olika ideella verksamheter delar ut för att främja den viktiga gemenskapen som finns inom föreningslivet.

Uppfyll föreningsdrömmen

Är du intresserad av att bilda en ny förening? Kul! Här får du reda på hur du ska gå tillväga för att göra det och vad du behöver tänka på.


Genvägar till föreningsstöd

Din förening har möjlighet att söka olika typer av bidrag för att bedriva och utveckla verksamheten. Välj din föreningstyp nedan.

Kulturförening
Idrottsförening/övrig förening
Hembygdsförening

Vässa marknadsföringen

Ska ni bjuda in till en föreläsning eller prova på-träning? Söker ni nya medlemmar? Här tipsar vi om olika sätt att marknadsföra er förening på!

Säffles platsvarumärke

Vill din förening vara med och sprida bilden av Säffle? Här hoppas vi att du ska finna mod och inspiration att berätta om vår fantastiska plats. Tillsammans hjälps vi åt!

Tips & inspiration

En av Säffles många aktiva och inspirerande föreningar är Seffle-Motorn. Föreningen är en samlingspunkt för motorintresserade personer i alla åldrar där främjandet av den berömda Sefflemotorn är det självklara huvudsyftet med verksamheten.

Extern finansiering

Vill din ideella förening utvecklas och samtidigt få hjälp med att söka extern finansiering? Välkommen att kontakta vårt projektkontor för att få hjälp med att leta bidrag och investeringar till din förening som inte söks hos Säffle kommun.


Mer Säffle!

Klicka dig vidare och upptäck mer av det som Sveriges yngsta stad har att erbjuda inom kultur- och fritidsliv för både stora och små!

Arrangemang och utställningar

Säffle är en aktiv kulturstad med många kulturföreningar som bidrar till kommunens stora och varierande kulturutbud.

Motionsspår, skidspår och leder

I Säffle kommun finns ett flertal motions- och cykelspår genom vacker skog på olika platser i kommunen. Under vintern vid kalla och snörika perioder körs skidspår upp av både natur- och konstsnö.

Medis — teater, musik och scen

Medis är Säffles kulturpärla, vackert beläget vid Byälvens strand. Säffle kan mäta sig med många större städer tack vare Medis breda kulturutbud. I denna 1960-talsbyggnad har många stora namn vandrat korridorer, scener och dansgolv.

Idrottshallar och bokningar

Vad vore idrotten utan lämpliga och välskötta anläggningar? I Säffle kommun har vi ett rikt utbud av hallar och bollplaner. Säffle kommun har 3 stora och 6 små hallar som är bokningsbara för allmänheten.

Sporthälla idrottsplats

Sporthälla idrottsplats finns för dem som är intresserade och aktiva inom friidrott och fotboll. Den 5 augusti 1934 invigdes idrottsplatsen Sporthälla. Idrottsplatsen fick sitt namn efter en namntävning som riktade sig till Säffle-tidningen läsare i samband med invigningen av en entrébyggnad år 1946.  Därefter invigdes Sporthällas läktare 1 maj 1961. Här hittar du geo-cachen på Sporthällas idrottsplats

Simhall

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Ishall och isbanor

Säffles ishall, Somashallen, invigdes år 1987 som Sveriges 206:e ishall. Den ligger på Höglundaområdet, där även skola, fotbollsplan och idrottshall finns. Vid perioder av kallare väder vintertid spolas även isbanor för skridskoåkning utomhus.

Parker och lekplatser

I Säffle kommun finns flera grönområden. Det är mötesplatser som lämnar utrymme för spontana lekar och upplevelser. Parkerna är dessutom arenor som är perfekta för arrangemang och utställningar. Här kan du ströva omkring, eller bara sitta och njuta av omgivningen.