Bild
Kontakt

Tips från våra närmsta grannar

Ska du åka till eller från Säffle så rekommenderar vi ett besök i våra grannstäder. Här kommer några tips från våra närmsta grannar. Trevlig resa!

Not Quite

Åmål | 20 minuter från Säffle

Åmål är en charmig småstad med vackra byggnader, härliga promenadstråk och parker. Mitt i centrum är den mysiga båtgästhamnen som är ett måste när du besöker Åmål. Här kan du avnjuta en kall dryck och glass medan du ser ut över den vackra omgivningen. Några kilometer utanför centrum finner du Tollebols kvarn, en intakt vattenkvarn från 1870-talet med bevarade vattenhjul, vattenränna och kvarndamm. Glöm inte att testa de smarriga våfflorna i sommarcafét. Du får heller inte missa att besöka Not Quite i Fengersfors. Här finns konsthallar, galleri, butik, café och bistro.

Fler Åmål-tips

Sliperiet

Grums | 30 minuter från Säffle

Välkommen till kulturbygden Borgvik i Grums! Här kan du bland annat baka bröd i en sinterstensbyggnad från 1800-talets slut och upptäcka en av Sveriges nordligaste bokskogar. Glöm heller inte att besöka konsthallen Sliperiet där du kan ta del av en fantastisk mix av olika konstformer, där världsetablerade konstnärer ställer ut tillsammans med nyare ”up and coming” och lokalt förankrade konstnärer. I Sliperiets Matsal serveras en säsongsbetonad meny sprungen ur ”nordisk bistro” där klassiker och spännande nytolkningar möts.

Fler Grums-tips

Sandgrund Lars Lerin

Karlstad | 45 minuter från Säffle

Gillar du konst? Lars Lerin, född och uppvuxen i Värmland är en av Nordens mest omtyckta konstnärer. På den vackra platsen Sandgrund i Karlstad ligger hans välkända konstgalleri. Väl i Karlstad borde du även passa på att besöka stadsparken Mariebergsskogen. Här finns upplevelser för hela familjen. Träffa djuren i Lillskogen, känn historiens vingslag kring kulturbyggnaderna och avsluta med fika i kaféet i Naturum Värmland.

Fler Karlstad-tips

Klässbols linneväveri

Arvika | 1 timme från Säffle

Visste du att Klässbols linneväveri i Arvika är kunglig hovleverantör av dukar och servetter sedan 1970-talet? Välkommen att besöka väveriet och butiken och se tillverkningen på nära håll. Här finns även Värmlands största naturreservat Glaskogen som sträcker sig över fyra kommuner – Arvika, Eda, Säffle och Årjäng. Glaskogen är ett eldorado för naturälskaren och ett självklart val för dig som vill vandra. Här hittar du hela 30 mil vandringsleder i fantastisk natur!

Fler Arvika-tips

Alma Löv

Sunne | 1 timme från Säffle

Vad sägs om att packa ihop en picknickkorg och sätta dig i en av norra Europas största skulpturparker Rottneros Park? Här möts du av fin trädgårdsformgivning, fågelkvitter och lugn och ro. För dig med spring i benen finns Sunne Sommarland - en vattenpark perfekt för att släppa kontrollen och släppa fram lekfullheten. I Sunne finns även underbara Alma Löv Museum. Förutom konstutställningarna i den ombyggda ladan Paleis Oranjestraat finns här ett tiotal paviljonger utspridda i naturen som både visar konst och är konstverk i sig själva.

Fler Sunne-tips

 

Mer läsning

Våra bästa Säffle-tips
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2023-08-15