En gammal bild i svart vitt på Wiksfors Bruk, skylten med namnet står lutad mot tegelväggen.
Kontakt

Wiksfors Bruk

Wiksfors bruk är en plats med passion för närproducerat, småskalig produktion, återbruk och kreativa samarbeten. 2020 prisades Wiksfors som ett av Sveriges bästa besöksmål.

Strax intill E18 i Långserud finns Wiksfors, en gammal bruksmiljö haft olika verksamheter sedan 1600-talet. Kvarn, sågverk, garveri, snickeri, bleckslagarverkstad, kolning och taksticketillverkning är några av verksamheterna som funnits på platsen. 1905 byggdes den första elkraftstationen i Sillingsfors men det var först 1919 som närområdet fick elektricitet.

Området blomstrade på 50-talet

Under 1900-talet tillverkades bland annat handredskap för jordbruk och trädgård, nackstöd och dynor till Volvobilar, pipor, tapeter och sängar vid bruket. Under Wiksfors glansdagar på 1950-talet fanns både kiosk, butiker, bank, café, bad- och tvättstuga.

Idag ett prisat besöksmål

Idag sjuder bruket åter av liv då det fungerar som företagshotell med passion för småskalig produktion, återbruk och kreativa samarbeten.

På området hittar du förutom en väldigt vacker bruksmiljö flera mysiga butiker, underbart goda våfflor, stenungsbakad pizza och automationsföretag. Verksamheterna på Wiksfors bruk har varierande öppettider.

Wiksfors Bruk
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-03-03