Bild
Kontakt

Unika boenden

Bo vid Vänerns kant eller på en skärgårdsö, i den charmiga staden, på herrgård i de vackra bygderna, ja varför inte i en trädtopp eller på en husbåt? Välkommen och god natt!

Känn dig varmt välkommen till Säffle. Här finns två campingar, fem gästhamnar, charmiga herrgårdar, hotell i den mysiga staden en disponentvilla, stugor i trädtopparna eller alldeles vid Vänerns kant.

Naturbyn i Långserud

Naturligtvis Naturbyn

Det är ingen slump att The New York Times uppmanade sina läsare att resa till Naturbyn. Mitt ute i skogen vid en stillsam vik gömmer sig denna unika stugby bland tunga granar. Här kan du sova gott högt bland trätopparna, gungas till sömns på husbåten eller bo i timrade stugor. I Naturbyn är allt du ser 100% organiskt, handbyggt, lokalt producerat och hållbart. Du lagar din middag på öppen eld, i stenugnen eller på vedspisen. Här finns ingen WIFI och ingen el. Bara du och alla träden. Njut!

Morgonkaffe med blicken på vattnet

Morgonkaffe avnjuts med fördel med blicken vilandes på en spegelblank horistont vid vackra Vänern eller en skogssjö med dansande dimma. Om du väljer att checka in på Paradisets Spa vid Vänerns kant kan du njuta av en enskild Vänervik. Mitt i Vänern hittar du Lurö, ett paradis för själen. Har du inte egen båt tar du turbåten till ön och bor på det mysiga vandrarhemmet eller i egen stuga.

Svaneholms herrgård

Lyx och flärd för en natt eller två

I Säffle vimlar det av boenden med det lilla extra! Här hittar du disponentvillan Villa Billerud, en unik och lyxig liten pärla strax utanför Säffle centrum. I vackra Svaneholm bor du bekvämt i herrgårdens flyglar. Herrgårdens park går ända ner till strandkanten. Missa inte att ta en tur med kanoten!

Har du ett hus på hjul? Välj bland våra natursköna campingar!

Duse udde är en populär familjecamping strax utanför Säffle centrum. Här finns mycket att hitta på för dig som vill vara aktiv! I området finns mountainbike- och vandringsleder, ett fantastiskt klippbad och flera familjeaktiviteter på campingen. På natursköna Värmlandsnäs finns familjära Ekenäs camping och gästhamn. Här ägnar du dig med fördel åt vandring, cykling, paddling eller fiske. Det är också från Ekenäs du tar turbåten till Lurö.

 

Mer läsning

Bed & Breakfast
Campingar
Gästhamnar
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2024-05-13