kultur och föreningsliv i sveriges yngsta stad

Uppleva och göra

Upptäck Säffle

Vad vill du göra idag?

Lek

Har du spring i benen?

Bada

Välkommen till Säffle simhall!

Uppleva och göra

I Säffle kommun finns ett rikt utbud av kulturupplevelser och fritidsmöjligheter - från kulturskatten Säffleoperan till Sveriges modernaste simhall med regionens enda 50-metersbassäng!

Välkommen till vårt fina bibliotek, högkvalitativa Medborgarhus, välbesökta Ungdomens hus och vårt urval av fritidsanläggningar! Här finns också Upplev Säffle - vår guide över var du kan äta, var du kan bo och vad du kan göra i Säffle.

Vad vill du hitta på idag?

Häng i Säffles vardagsrum på Stortorget

Välkommen till Säffles egna vardagsrum på Stortorget. Här kan du umgås, spela, bygga eller bara vara.

Rör på benen!

Sugen på att aktivera både kropp och knopp? Här hittar du trevliga vandringar, aktivitetsrundor och quiz!

Besök en av våra fina badplatser!

I Säffle finns många trevliga badplatser urspridda i kommunen. På denna sida hittar du en sammanställning över Säffles badplatser.

Stros, mys och lek

Välkommen att besöka någon av våra fina parker. Här finns plats för lek, vila och aktiviteter.

Vattentornet konsthall

Säffles gamla vattentorn är sedan 2016 en välbesökt konsthall och även en plats för musik, poesi och skaparverkstad. Vattentornet har genom åren lockat tusentals besökare.

Konst i staden

Säffle kommun äger många skulpturer som är placerade i den offentliga miljön, på torg i parker och i anslutning till vattnet. Två muralmålningar, som är resultatet av Artscape-projektet i Värmland 2017, finns på två husgavlar i centrum, dels på Medborgarhuset och dels på bostadshuset Bryggaren.

Wiksfors Bruk

Wiksfors bruk är en plats med passion för närproducerat, småskalig produktion, återbruk och kreativa samarbeten. 2020 prisades Wiksfors som ett av Sveriges bästa besöksmål.

von Echstedtska gården

Välkommen till kanske den märkligaste av Värmlands ännu bevarade äldre gårdar, von Echstedtska gården i Västra Smedbyn, Kila.

Shoppa

Shoppa i mysiga Säffle centrum, ta en tur till någon av butikerna på landet eller handelsplatsen vid Guttane. Runt om i Säffle hittar du butiker med specialiserat utbud och fin service!

Äta

I Säffle kan du äta på allt från herrgårdsrestauranger med White Guide-status till rustika skärgårdskrogar eller mysiga 50-talskaféer.

Säffle Simhall

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycker mer.

Upptäck fler aktiviteter

Ta en fisketur, gör upptäcktsfärder till fots, i norr och väst har vi rika fiskevatten och skogar för härligt friluftsliv . Vandra i naturreservat, på skärgårdsö eller längs pilgrimsled, cykla, bada och trampa dressin, paddla kanot och kajak. Lurö skärgård, den magnifika sötvattenarkipelagen är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten.


Evenemangskalender

I vår evenemangskalender samlar vi arrangemang som äger rum runt om i Säffle kommun.

Vill du att ditt evenemang ska synas här?

Det är kostnadsfritt att marknadsföra evenemang i evenemangskalendern på saffle.se och våra officiella turistsidor.

När du skickar in ditt evenemang till vår kalender skickas det dessutom ut via mail till besöksnäringsföretag, andra företag och privatpersoner som prenumererar på evenemang från Säffle.

Evenemang av regionalt intresse visas även på värmlands officiella besökssida.

Skicka in ditt evenemang!

Vill du prenumerera på evenemang?

Vill du få mailutskick med de kommande 14 dagarnas aktuella evenemang?

Prenumerera på kommande evenemang

Arrangera evenemang

Säffle kommun stöttar arrangörer som vill skapa betydelsefulla och minnesvärda evenemang för invånare och besökare. Här finns information om hur du som arrangör kan beviljas bidrag till ditt evenemang.