kultur och föreningsliv i sveriges yngsta stad

Uppleva och göra

Säffles nya simhall

Dags att boka träningsläger?

Bioprogram

På gång på anrika Sagabiografen

Biblioteket

Låna böcker eller tidningar

Uppleva och göra

I Säffle kommun finns ett rikt utbud av kulturupplevelser och fritidsmöjligheter - från kulturskatten Säffleoperan till Sveriges modernaste simhall med regionens enda 50-metersbassäng!

Utforska dessa sidor för att ta reda på mer om vårt fina bibliotek, högkvalitativa Medborgarhus, välbesökta Ungdomens hus och vårt urval av fritidsanläggningar! Här finns också Upplev Säffle - vår guide över var du kan äta, var du kan bo och vad du kan göra i Säffle.

Motionsspår, skidspår och leder

I Säffle kommun finns ett flertal motions- och cykelspår genom vacker skog på olika plaster i kommunen. Under vintern vid kalla och snörika perioder körs skidspår upp av både natur- och konstsnö.

Shoppa

Shoppa i mysiga centrum, fika och ät gott, handla lokalproducerat eller i specialiserade butiker med service. Runt om och i Säffle finns flera bra val för en tur med plånboken.

Aktiviteter

Vill du ha tips om trevliga utomhusaktiviteter att ägna dig åt? Läs mer här! I Säffle kommun finns ett stort intresse för motorsporter och varje år anordnas rally i kommunen. För er som är intresserade finns både en motocrossbana och en folkracebana i kommunen.

Boken kommer

Om du har svårt att komma till biblioteket på grund av funktionsvariation eller långvarig sjukdom kommer vi hem till dig med böcker.

Biograf

Saga följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut för att minska smittspridningen coronaviruset. Vi har en liten salong och därför följer vi med råge maxantalet för offentliga sammankomster och tillställningar. Vår publik är därför välkomna på bio som vanligt! Fredag 13 mars kl. 19:00 Bloodshot Söndag 15 mars kl. 13:00 Framåt Söndag 15 mars kl. 16:00 Dark Waters   Metropolitan i New York har däremot ställt in sin föreställning av DEN FLYGANDE HOLLÄNDAREN, imorgon 14 mars. "På grund av utvecklingen kring Corona-viruset COVID-19 och efter rådslag med borgmästarkontoret i New York, har lördagens föreställning av Den flygande holländaren ställts in. Därför ställs den planerade direktsändningen av operan på biografer i hela världen också in. Met följer de beslut som tas av staden, staten och politikerna, liksom rekommendationer från hälsodepartementet och Centers for Disease Control (CDC). Vi ber om ursäkt för det inträffade." - Metropolitan i New York..

Ung i Säffle

Vi vill ta till vara på ungdomars engagemang och bidra till en kul och aktiv fritid i Säffle!

Teater, musik och scen

Meddelande till Säffle Kulturskolas elever och vårdnadshavare Säffle Kulturskola följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring Coronaviruset och smittorisken. I dagsläget har vi inga förändringar i vår verksamhet, men vi rekommenderar elever att stanna hemma vid förkylningssymptom.

Simhall

13 december 2019 invigdes Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Simhallen är den enda i Värmland med 50-metersbassäng, och här finns också relaxavdelning, varmpool och mycket mer.


Evenemangskalender

I vår evenemangskalender samlar vi arrangemang som äger rum runt om i Säffle kommun.

Vill du arrangera något?

Säffle kommun stöttar arrangörer som vill skapa betydelsefulla och minnesvärda evenemang för invånare och besökare.

Har du en idé till ett evenemang som skulle kunna stärka kommunen som en plats att leva på, verka i och besöka? Då finns det möjlighet att söka ett arrangörsbidrag från Säffle kommun!