Bild
Kontakt

Fyra mysiga vindskydd att promenera till

Finns det något härligare än att efter en promenad i vacker natur komma fram till ett vindskydd, tända en brasa och äta något gott? Här tipsar vi om fina vandringar och promenader som passar de flesta.

Runt om i Säffle kommun finns flera mysiga vandringsleder och vindskydd. I anslutning till Tegnér och Höglundas motionsspår finns flera vindskydd, och väljer du att söka dig utanför Säffle tätort kan vi tipsa om dessa fyra favoriter.

utsikt från hösås

Hösås

På Hösåsen i Nysäter är det en fantastisk utsikt över landskapet. Vid vackert väder ser du över Vänern ända till Kinnekulle. Här finns vindskydd, grillplats och sittplatser. För att ta dig till vindskyddet kan du parkera vid naturreservatet. Vandringen är då cirka 2 kilometer enkel väg. Leden är kuperad på åsen men utsikten när du kommer fram är magnifik! God tur!

Karta och mer information
barn som blickar ut över älven där en båt passerar

Ideberget

Ideberget ligger längs vägen ut till Duse Udde. I området finns både mountainbikeleder och vandringsleder i olika längd. Kortaste vägen till vindskyddet är från parkeringen vid sjösättningsrampen. Ta med kikaren, från vindskyddet har du fin utsikt över Byälven.

Karta över vandrings- och MTB-leder kring Duse Udde
Ekenäs sydspets

Ekenäs sydspets

Ekenäs ligger på Värmlandsnäs sydligaste spets. Vandringsleden från Ekenäs hamn och camping till sydspetsen är lättvandrad och du väljer själv om du vill gå vidare till utkikstplatsen Sohuvudsudden och Åkershus badplats.

Karta över vandringsleder på Ekenäs
grillplats vid kolarkojan

Stenebyälven och Kolarkojan i Lönnskog

I Lönnskog finns en trevlig vandringsled till Stenebyälvens grillplats, perfekt för dig som vill ta en kortare tur med fikakorgen. Här finns det grillplats, vindskydd och kolarkoja. Ett riktigt äventyr för hela familjen!

Karta över vandringsleder i Lönnskog
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2023-01-19