Säffle Stories

I Säffle har vi ofta gått vår egen väg. Det har inte alltid varit enkelt men vi kan intyga att livet blir lite mer spännande när man omger sig av modiga människor och satsningar.

Säffle Stories är berättelser om några av de människor och platser som gör Säffle mer levande. Det kan vara så att ihärdighet smittar av sig och vi hoppas att du vill komma hit och bli en del av vårt mod. Inte en dag utan framsteg, som vi säger här i Säffle.

Josefin Wikholm

"Vilken dröm, för oss och för barnen att växa upp här! Vi kör!” Flyttlasset gick från Göteborg, via Karlstad till Långserud. Där driver entreprenören Josefin Wikholm Wiksfors bruksbutik och bygger hus parallellt med familjelivet.

Mässvik gård

I 100 år har familjen Lillienau huserat på Mässvik gård strax utanför Säffle. Idag bor paret Christina och Knut här, centralt men ändå för sig själva och precis vid Vänern. Samtidigt driver de ett hyllat livsmedelsföretag med 25 anställda och storkunder som ICA och Coop.

Jonas Askås

Jonas Askås är IT-entreprenören som startade sitt lilla webbföretag hemma i pojkrummet i Säffle för 26 år sedan och därefter fått det att växa till ett av Sveriges ledande företag inom e-handelsplattformar med några av landets främsta e-handlare i kundlistan.

Lurö skärgård

Efter ett oväntat livsval flyttade Sune Westerberg och hans familj till en ö mitt ute i Vänern och där stannade de - i närmare 25 år. Familjens engagemang har bidragit till att Lurö idag är ett fantastiskt besöksmål för den som vill vandra, äta gott, bada och bara njuta av tystnaden.

Familjen Helgelin

För snart två år sedan flyttade Mia, Robin och deras tre barn från Trelleborg till Säffle. De valde att slå sig ner på en gård som redan hade en speciell plats i deras hjärtan.

Välkommen hit!

Är du nyfiken på en karriär, ett jobb, ett boende och allt däremellan här hos oss i Säffle? Varmt välkommen!


Upptäck Säffle

Säffle välkomnar dig med vänlig värmländsk gästfrihet. Upptäck, smaka och njut i din egen takt.

#visitsäffle

I Säffle hittar du nya favoritplatser, nya matupplevelser och träffar människor som ger dig tankar och insikter. Säffle fyller dig med goda minnen - en bit av det goda livet.