Grafisk bild som visar avstånd mellan sopbil och sopkärl
Kontakt

Placering av sopkärl

Hur ditt sopkärl placeras spelar en stor roll för arbetet med att samla in avfall i kommunen. Våra renhållningsarbetare tömmer i genomsnitt 350 kärl varje dag, vi ber därför dig att placera ditt kärl på ett sådant sätt att vi kan utföra insamlingsarbetet på ett effektivt och säkert sätt.
Tänk på att ditt kärl inte töms om det är överfullt eller felvänt.

 • Ställ kärlet väl synligt på ditt hämtställe senast klockan 06:00 på din hämtdag. Ditt hämtställe är lämplig plats inom 6 meter från där sopbilen kan stanna.
 • Placera kärlet med hjulen och draghandtaget riktat mot sopbilen. Draghandtaget får inte blockeras av staket eller växtlighet.
 • Underlaget ska vara hårt och slätt så att kärlet kan rullas till sopbilen. Kärlen får inte stå upphöjt, utan på plan mark. så att det inte behövs lyftas över tröskel/höga kanter.
 • Fyll inte kärlet med mer avfall än att locket kan stängas. Se till att locket ligger mot kärlets kant och att det inte glipar. Placera inga föremål på locket. Har du tillfälligt mer avfall så kan du beställa extra hämtning via vår kundservice.
 • Har ditt kärl inte blivit tömt på grund av ovanstående punkter kan du beställa extra hämtning mot avgift hos kundservice för vatten- och renhållning.
Kontakt
 • Kundservice vatten- och renhållning

  Frågor om fakturor, abonnemang, kärl och tömning av sopor

  Teknik och fritid Säffle-Åmål

  0533-68 15 89

  Järnvägsgatan 9, Säffle

  Chatta med oss! Vi svarar gärna på dina frågor. Även om vi inte är på plats kan du använda chatten dygnet runt för att själv söka fram svaret på de flesta av dina frågor.

  Vår telefontid är vardagar mellan 09:30-12:00, men via chatt når du oss hela dagen.

Senast uppdaterad • 2023-11-29