Program för anhörigstödet
Kontakt

Program för anhörigstödet

Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Då är du anhörig. Kommunens anhörigstöd är till för dig som vårdar eller hjälper en yngre eller äldre närstående med långvarig sjukdom, funktionsnedsättning, beroende eller missbruk. Din närstående kan vara till exempel familjemedlem, släkt, vän, kollega eller granne.

Du som anhörig är välkommen att delta i anhörigstödets aktiviteter, vissa av aktiviteterna är riktade till alla anhöriga, vissa av dem är till för en speciell målgrupp. Vissa av aktiviteterna kräver föranmälan! De flesta aktiviteterna är kostnadsfria om inte annat anges. Du ordnar själv med transport till och från aktiviteterna.

 

Studiecirkel - När jag inte längre är med.

En kostnadsfri studiecirkel för föräldrar till barn med funktionsnedsättning. Studiecirkeln är ett sätt för föräldrarna att närma sig frågan om framtiden och få samtala med andra i liknande situation. Studiecirkeln ger också kunskap och information vilket kanske kan bidra till att man kan känna sig något tryggare.

Studiecirkeln anordnas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Startar då intresse från tillräckligt många finns.
Antal deltagare: 6-8 st
Kursledare: Emma Kristensson

För mer information och anmälan, besök Studieförbundet Vuxenskolan i Säffles hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

 

Anhörigkurs - Kan jag sitta ner i båten?

Vi erbjuder en kostnadsfri anhörigkurs där du som anhörig kan fokusera på dig själv och din återhämtning.
Kursen är till för anhöriga som vill stärka sig själva. Tillsammans lyfter vi oss själva och får prova på enkla verktyg att använda vid svåra stunder.
Kursen vänder sig främst till anhöriga som bor i samma hushåll som den närstående.
Kursen kan ges digitalt om intresse för det finns, i annat fall träffas vi i en lokal där vi kan hålla avstånd.

Startar då det finns intresse från tillräckligt många
Antal deltagare: 4-6 personer
Kursledare: Emma Kristensson, anhörigkonsulent
Vid digital kurs: Du behöver ha tillgång till en dator med kamera, mikrofon och bra uppkoppling. Det krävs också att du har möjlighet att sitta enskilt.

För mer information och anmälan, kontakta anhörigkonsulent Emma Kristensson, 0533-68 12 96.


Stödsamtal

Du som anhörig kan få stödsamtal genom att kontakta anhörigkonsulenten. Läs mer under "Förmåner inom anhörigstöd".  Öppnas i nytt fönster.


Digitala anhörigcirklar

På Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Nka, så erbjuds det digitala anhörigcirklar. Läs mer på Nka´s Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemsida.


Kontakt
  • Funktionshinder- och anhörigkonsulent

    Funktionshinder- och anhörigkonsulent

    Socialförvaltningen

    0533-68 12 96

    Perssons gränd 4, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-09-29