Bild
Kontakt

Bada

I Säffle finns många badmöjligheter, att bada i Säffle simhall är en höjdare! Vill du bada i sjöar och Vänern finns det många fina badplatser med idylliskt vackra klippor, barnvänliga sandstränder och fler badplatser har badbryggor, hopptorn och plattformar. Ta ett svalkande dopp i sjö eller Vänern, sola och bada tills solen går ned.

Duse Udde har både barnvänliga sandstränder och klippbad.

Duse Udde badplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Duse Udde finns fina badmöjligheter vid idylliskt vackra klippor samt en långgrund och barnvänlig sandstrand. Klippbadet ligger nedanför restaurangen på området, där kan du sola och bada tills solen går ned. På campingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har du flera möjligheter till aktiviteter. Duse Udde ligger cirka 7 km från Säffle. Handikappanpassad badplats med ramp.

Sandbackens badplats ligger cirka 3 km från Säffle centrum

Sandbackens badplats Öppnas i nytt fönster.

Välkommen till Sandbackens badplats som ligger vid Byälven. Här finns gräsytor, sandstrand och bryggor. Omklädningsrum, soptunnor och utedass. Sandbacken ligger 3 km norr om Säffle, östra sidan om Byälven.

Badplatsen ligger 3 km norr om Säffle på västra sidan, och består av två små sandstränder, gräsmatta och ett litet berg med grillplats på under björkarna,

Källarbackens badplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här finns bryggor, trampolin, grillmöjligheter och volleybollplan med nät. Omklädningsrum, utedass. Badplatsen, omklädningsrum och utedass städas, volleybollsnät sätts upp i slutet av maj början av juni varje år. Vägen ner till badplatsen är brant. Källarbacken ligger ca 3 km norr om Säffle, på västra sidan av Byälven. 

Vid Eldan finns badplats med både sandstrand och stor gräsyta att leka och sola på samt bryggor och flotte ute i vattnet.

Eldans badplats, Långserud Öppnas i nytt fönster.

Eldans badplats är barnvänlig med sandstrand och det finns brygga och plattform ute i vattnet. Vill du spela fotboll eller ligga och sola på gräset finns det gott om plats. Utedass, omklädningsrum samt dansbana finns på området.

Välkommen till Getebols badplats. Detta är en mycket populär badplats med fin sandstrand och långgrunt.

Getebol badplats Öppnas i nytt fönster.

Behöver du ett svalkande dopp? Välkommen till badplatsen vid Getebol, en vik av Vänern. Barnvänlig badplats, långgrunt och härlig sandstrand. Här hittar du platser både i sol och skugga. Utedass och soptunna.

I Gaperhult på Värmlandsnäs finns det en fin badplats och naturhamn.

Gaperhults badplats Öppnas i nytt fönster.

I Gaperhult på Värmlandsnäs hittar du en härlig badplats. Den är barnvänlig med sandstrand och det är långgrunt. Här finns en av Vänerns naturhamnar också.

Finnsjön i Långserud har en barnvänlig badplats med sandstrand och det är långgrunt. Här finns även bryggor.

Finnsjön badplats Öppnas i nytt fönster.

Vacker badplats för både små och stora i Långserud. Badplatsen är barnvänlig med sandstrand och det är långgrunt. Här finns brygga, utedass och enklare omklädeshytt.

Åkershus ligger längst ut på Värmlandsnäs. Till Åkershus badplats kan du gå via vandringsled eller åka bil. Vandringsleden utgår från Ekenäs gästhamn den är cirka 2 km lång

Åkershus badplats, Ekenäs

Vid Åkershus, längst ut på Värmlandsnäs, finns en av de bästa badplatserna - långgrund med en fin sandbotten. Till Åkershus badplats kan du gå en vandringsled eller åka bil.

Siktjärn badplats är väl värt ett besök. Siktjärn ligger i Lönnskog

Siktjärn badplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vacker badplats i ett tjärn, inbäddad i skogen. Lång brygga, sandstrand, sandbotten samt grunt vatten innanför bryggan. Perfekt för små barn. Utedass och omklädningsrum finns.

Här ser du en bild över området med badplatsen vid Byälven och Värmland Vikingacenter med vikingaby samt lekplats

Nysäters badplats

Badplatsen är vid Byälvens strand nära Värmlands Vikingacenter. Här finns sandstrand och brygga. Notera - strömt vatten en bit ut från bryggan. Vid Vikingacentret finns också en lekplats. På andra sidan vägen ligger Nysäters gästhamn, en gångväg finns längs älven under bron mellan badstranden / vikingabyn och gästhamnen.

I Säffle kommun finns många barnvänliga badplatser.

Södra Ed badplats Öppnas i nytt fönster.

I Södra Ed finns badplats med stora gräsytor för många besökare. Sandstrand att leka på. Fin sandbotten och brygga. Soptunna, utedass. Liten parkering.

Foto på en av de vackra Svansjöarna i Svanskog. Sjöarna inbjuder till att paddling, fiske och att bada som vis Strands badplats.

Strand badplats Öppnas i nytt fönster.

Fantastiskt fin badplats belägen vid sjön Mellan-Svan i Svanskog. Barnvänlig med sandstrand, badbryggor och hopptorn. Vill du spela boll eller spela kubb finns här stora gräsytor. Grillmöjligheter. Utedass. Husdjur är ej tillåtna.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-12-01