Kontakt

Gör en kulturell resa

I Säffle finns många spännande kulturhistoriska miljöer som också är populära besöksmål. Varför inte göra en utflykt och besöka dem idag?

Konsthallen Vattentornet. Börja i centrala Säffle med ett besök i Säffles gamla vattentorn som numera är en välbesökt konsthall. Sommaren 2022 ställer konstnärsduon Björn Hegardt och Theo Ågren ut Stormens öga som är ett platsspecifikt verk med inspiration från Säffles pappersindustrihistoria. Konstnärerna intresserar sig för det unika rummet och dess gränser, både visuellt och kontextuellt.

Säffle Kanal. Ta en promenad längs Säffle kanal, som byggdes 1835-1837, delvis efter ritningar från Baltzar von Platen. Kanalen är en cirka 75 kilometer lång vattenväg från Säffle till Arvika. Vattenvägen har haft en stor betydelse för städernas utveckling och befolkningstillväxt. När det innersta Värmland kunde nå hela världen via hamnen i Göteborg grundades bruk och blomstrande hamnlägen.

von Echstedtska gården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Fortsätt dagen med att åka ut till Kila och gör ett besök på von Echstedtska gården. Med sin oväntade mix av strikt karolinsk symmetri och blommande sirlig rokoko är detta kanske den märkligaste av Värmlands ännu bevarade äldre gårdar. Här finns också en trädgård med magiska örter och 25 värmländska äppelsorter.

Wiksfors Bruk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Res vidare norröver till den charmiga orten Långserud. Strax intill E18 ligger Wiksfors bruk som har prisats som ett av Sveriges bästa besöksmål. På området hittar du förutom en väldigt vacker bruksmiljö flera mysiga butiker, underbart goda våfflor, stenungsbakad pizza, ölbryggeri och automationsföretag.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-03-15