Välkommen till Säffle

Rikt kulturliv, vacker skärgård, bra skolor och positiv framåtanda. Funderar du på att flytta till Säffle? Låt oss hjälpa dig att hitta rätt!

Lediga tomter

Letar du efter plats att växa på i Sveriges yngsta stad? Säffle kommun har flera intressanta områden att välja bland för den som önskar bygga ett nytt hem för framtiden.

Hitta boende

Söker du boende i Säffle kommun? Vårt kommunala bostadsbolag Säfflebostäder erbjuder flera boendeformer, och det finns även flera privata hyresvärdar att ta kontakt med.

Jobba i Säffle kommun

Vill du arbeta i en organisation som kan, vill och vågar? Läs mer om vilka tjänster och karriärmöjligheter vi erbjuder.

Upptäck Säffle

Säffle kommun har ett rikt utbud av kultur- och fritidsmöjligheter. Få aha-upplevelse på våra museer, vandra, cykla, bada och trampa dressin. I Säffle hittar du också Lurö skärgård, en magnifik sötvattenarkipelag som är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten.

Etablera företag

Säffle har en lång och stark företagartradition. Näringslivet är brett och vi har många företag inom tillverkningsindustri, gröna näringar och besöksnäring.

Ung i Säffle

Vi vill ta till vara på ungdomars engagemang och bidra till en kul och aktiv fritid i Säffle!

Om Säffle

Säffle kommun har cirka 15 500 invånare och är vackert belägen invid Vänern i Värmlands län. Säffle fick stadsprivilegier 1951 och är Sveriges yngsta stad.

Idrott, friluftsliv och lek

Simma några längder i 50-metersbassängen och gå sedan vidare till relaxen. Ta en promenad i solen längs Byälven och fortsätt vidare ner till gästhamnen. Orientera i skogarna runt Tegnér eller löpträna på Sporthälla idrottsplats.


Utforska Säffle

Biograf

Under 2024 visar vi film varje lördag kl. 19:00 och söndag kl. 15:00 och kl. 18:00. Vi visar barnfilm varje söndag kl. 15:00 och kör även knattebio sista helgen i månaden för våra allra minsta besökare. Dessutom visar vi flertalet familjefilmer så alla kan få tillfälle att uppleva bio oavsett ålder. Passa på att ge bort en upplevelse, nämligen våra presentkort! Du köper presentkorten i biokassan. Presentkortet löses in mot 1 st biobiljett (ord. biljettpris) och är giltigt i 1 år efter inköpsdatum. Är vi inte på plats i foajén så kan du alltid ringa oss på 0533-68 30 60. Vi ses på Saga!

Bibliotek

Säffle bibliotek är en mötesplats och demokratisk arena för alla. Här finns kunskap, upplevelser och avkoppling. Biblioteket finns alltid nära dig, digitalt, genom kommunens biblioteksbuss och Boken kommer. Det är öppet för alla och gratis.

Simhall

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Samhällsutveckling och lediga tomter

Säffle kommun utvecklas! Här kan du läsa mer om våra planer för nybyggnationer, utökade tomtområden och utveckling av stadskärnan.

Kommunfilmer

Säffle kommun använder sig frekvent av filmmediet för att informera om och marknadsföra kommunen i sociala medier och på vår webbplats.

Evenemang

Vad vill du hitta på idag? I vår evenemangskalender kan du se vilka evenemang och aktiviteter som anordnas runt omkring i kommunen.

Inspiration

I Säffle finns ett sjudande kulturliv, stora fritidsmöjligheter, anrika kulturmiljöer, hänförande naturupplevelser, god och närproducerad mat - och mycket mer!

Mat och dryck

I Säffle kan du äta på allt från herrgårdsrestauranger med White Guide-status till rustika skärgårdskrogar eller mysiga 50-talskaféer.