Foto av medarbetare från Säffleföretaget Verkstadsbolaget
Kontakt

Lär känna Ulrika Sillén på Verkstadsbolaget

Ulrika Sillén arbetar sedan 2018 på Verkstadsbolaget. Här får du en inblick i hennes arbete på Säffleföretaget som blev en exportsuccé med kunder i både USA och England.

Arbetslivet på Verkstadsbolaget

Våren 2018 blev Ulrika tillfrågad att börja på konstruktionsavdelningen på Verkstadsbolaget, då företaget var inne i en ny, intensiv fas. Idag arbetar Ulrika främst med mekanisk konstruktion och projektplanering men hjälper även till en del på ekonomisidan.

Det roligaste med mitt arbete är att det är så varierat och det är riktigt bra arbetskamrater som alltid ställer upp för varandra, säger Ulrika.

Något som Ulrika beskriver som positivt med arbetslivet på Verkstadsbolaget är att företaget fortfarande känns väldigt lokalt, trots dess exportsuccé.

En stor fördel med företaget är att det finns tillverkning i egen verkstad. Det finns hela kedjan från konstruktion - tillverkning - till montage på företaget. Att företaget dessutom ägs av 2 killar som bor i Säffle är också ett stort plus enligt mig.

Spännande framtidsplaner

Att Verkstadsbolaget har spännande framtidsplaner kan Ulrika vittna om.

Vi håller just nu på att leverera etapp 2 på ett projekt till Kalifornien. Där ska vi bland annat installera en nyutvecklad portalrobot som ska spika väggar vid modulhustillverkning, berättar Ulrika.

Trivs i naturen

Ulrika är född och uppväxt i Säffle och har spenderat mestadels av livet ute vid halvön Värmlandsnäs.

Säffle har en
fantastisk skärgård och natur! På fritiden tycker jag om att vara ute i naturen. Jag
gillar att få gå ut på jakt med våra hundar, eller att fiska abborre på Vänern. Och jag gillar även att påta i trädgården och odla i mitt växthus.

Foto av medarbetare från Säffleföretaget Verkstadsbolaget
Läs mer om Verkstadsbolaget
Möt fler av Säffles modiga företagare
Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2024-01-22