Bild
Kontakt

Exportsuccén Verkstadsbolaget

År 1979 startade bröderna Fransson Verkstadsbolaget, en liten mekanisk verkstad utanför Säffle. Ingen av dem kunde nog förutspå att företaget skulle bli en exportsuccé med kunder i både USA och England.

Verkstadsbolaget drivs sedan 2019 av Lars Hartman och Henrik Lindblom och erbjuder kundanpassade lösningar inom skärande bearbetning, svetsning, plåtbearbetning och koordinatmätning. Man arbetar även med automation inom bland annat träindustrin.

Den första exportordern

Det var just inom automationsområdet som bolaget år 2022 vann sin första exportorder. Ordern innebar installation av en produktionslina i en husfabrik i San Francisco, Kalifornien.

Vi är stolta över att vi lyckats sälja vår automation för husfabriker på export, detta har öppnat nya dörrar för oss och breddar vårt marknadsområde oerhört. Vi har även lyckats hitta nya kunder för vår legotillverkning, berättar Lars Hartman.

Ett växande bolag

I takt med en allt större orderportfölj har behovet för större lokaler också vuxit. År 2022 påbörjades därför en utbyggnad av de befintliga lokalerna från 2690m² till 4 290m². Under hösten 2023 invigdes nya utbygget i form av öppet hus där Säffles medborgare var inbjudna.

Spännande framtidsplaner

Verkstadsbolaget har fler spännande planer på gång den närmsta tiden.

Vi har flera exportorder som skall levereras . Vi har även utvecklat en helt ny automationslösning som höjer vår tekniknivå och i slutändan kan generera ytterligare fler order till våra kunder, säger Lars Hartman.

Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2024-01-17