Säljare mekar med ångventiler från Säffleföretaget BVT Sweden
Kontakt

Martin är en betydande del av helheten på BVT

Det var en helt vanlig dag när en av grundarna av BVT plötsligt ringde Martin Karlsson för att fråga om han ville börja jobba hos dem som säljare. Även om Martin hade erfarenhet av ventilbranschen hade han aldrig tidigare jobbat som säljare. Av den anledningen kändes det spännande att prova något nytt.

Ett modigt beslut

När Martin fick samtalet hade han tidigare jobbat inom ventilbranschen, men aldrig som säljare. Idag arbetar Martin som Teknisk säljare på BVT Sweden och har ett kundområde som sträcker sig över Nord-, Central- och Sydamerika.

Som säljare på BVT får jag vara med från första kundkontakt och under hela projektets gång fram till leverans till kund, då det som säljare på BVT även ingår att vara projektledare för projekten. Jag arbetar bland annat med kundkontakt, att välja rätt produkt för applikationen, att dimensionera ventiler, offerter samt projektledning - så det är ett minst sagt varierande jobb, berättar Martin.

Del av en helhet

Martin beskriver hans arbete som lärorikt och givande då han får vara en del av hela processen.

Det jag tycker är mest givande är att jag får vara en del av hela processen från första kundkontakt till leverans av färdig produkt. Jag lär mig med andra ord mycket om varje del i processen som exempelvis sälj, konstruktion och produktion, vilket innebär att jag också kan se helheten. Eftersom jag får vara med i hela kedjan i projekten från start till mål så blir heller ingen dag den andra lik, förklarar Martin.

Att BVT Sweden är ett ungt företag med stor utvecklingspotential är en anledning till att Martin känner sig motiverad och driven i hans arbete.

BVT är ett ungt företag som redan haft en otroligt fin utveckling och som jag tror kommer fortsätta att växa ännu mer. Jag ser fram emot att vara en del av BVT:s resa framåt och att bidra till utvecklingen av företaget, konstaterar Martin.

Porträttbild av teknisk säljare från Säffleföretaget BVT Sweden

Närheten till vattnet

Martin är född och uppvuxen i Säffle och tycker det är en fördel att bo i en mindre stad med närhet till det mesta. På fritiden trivs han speciellt bra nära vattnet.

Närheten till allt ser jag som positivt! Avstånden är korta och vi har nära till skola, idrottsanläggningar och jobb. Sen ska vi inte glömma närheten till Vänern som ligger alldeles intill oss. På sjön gillar jag att tillbringa mycket tid.

Läs mer om BVT Sweden
Möt fler av Säffles modiga företagare
Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-20