Bild
Kontakt

Möt projektledaren Fredrik Olofsson på Blue Ocean Closures

Fredrik Olofson har hittat sitt kall som projektledare på Blue Ocean Closures, Säffleföretaget som producerar egendesignade korkskruvar och lock av biobaserade fiber och som samarbetar med välkända varumärken så som Arla, Coca-Cola och Absolut Vodka.

Efter att ha bott i Karlstad och Södertälje i 10 år återvände Fredrik Olofson till Säffle för 2,5 år sedan. Här har han hittat sitt kall som projektledare på innovativa start-up bolaget Blue Ocean Closures.

Efter en intervju med företaget blev jag imponerad av möjligheterna med produkten samt skalbarheten. När jag även fick känna på en första prototyp så blev jag bara mer övertygad om att det här är en produkt i tiden som om några år kommer vara en ny standard.

Jobbar med välkända varumärken

Som projektledare har Fredrik direktkontakt med stora bolag som både är samarbetspartners och kunder.

Vi hjälper kunderna genom att ta fram en fiberförslutning som passar deras produkt, från första prototyp till fullskaliga produktionsverktyg. Det är rätt häftigt att med lilla Säffle som utgångspunkt ha möjligheten att jobba med några av världens största varumärken inom sina segment.

Det bästa med jobbet

Det som Fredrik finner mest givande i sitt arbete är möjligheten att påverka och den breda kompetensen

Vi är ett litet, snabbväxande bolag med korta beslutsvägar. Något som är unikt är att arbeta med kollegor som flyttat hit från olika delar av Europa samtidigt som vi är några som kommer från regionen. Det är en mix av bakgrund, åldrar och erfarenheter som många andra företag i branschen jobbar väldigt hårt med för att ens vara i närheten av.

Råd till framtida invånare

Till dem som funderar på att flytta till Säffle har Fredrik några kloka ord.

Efter att ha varit borta från Säffle under några år inser man att det ändå är livskvalitet att ha nära till förskola, jobb, affärer och övriga aktiviteter. Karlstad är 45 min bort och Göteborg 2 timmar med tåg. Gillar man att vara ute i natur och på sjön utan och behöva trängas så är Säffle ett bra ställe att vara på.

Läs mer om Blue Ocean Closures
Möt fler av Säffles modiga företagare
Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-21