Bild
Kontakt

Andreas intresse för produktionsteknik ledde honom till Cellcomb

Andreas Nilsson är en ung och ambitiös Säfflebo som genom att följa sin passion snabbt klättrat stegen på Cellcomb och etablerat sig som produktionsingenjör.

Andreas har alltid haft ett intresse för produktionsteknik vilket speglar sig i hans utbildningsval. Efter tre år på teknikprogrammet valde han att studera vidare till gymnasieingenjör där han fördjupade sina kunskaper inom just produktion. När studierna var avklarade var Andreas fast besluten att hitta en väg in i branschen.

Jag fick ett tips om Cellcomb från en vän och skickade in en spontanansökan. När jag fick erbjudande om att jobba som maskinoperatör här blev jag jätteglad, säger Andreas.

Cellcomb är ett Säfflebaserat företag som har specialiserat sig inom hållbara produkter för korttidsbruk inom livsmedels-, sjukvårds- och hygienindustrin.

En mångsidig roll

Efter ett års arbete som operatör var det dags för Andreas att ta nästa steg i karriären. Han tvekade därför inte att ansöka om tjänsten som Cellcombs nya produktionsingenjör. När vi träffas har han haft tjänsten i drygt en vecka och det märks att han är taggad på sitt nya jobb.

Men vad gör egentligen en produktionsingenjör? Enligt Andreas är det en mångsidig roll som involverar att se till att produktionsprocesserna fungerar smidigt och effektivt. Dessutom är arbetsmiljön en prioritet för honom och han arbetar för att säkerställa att personalen inte utsätts för onödig risk.

Jag jobbar också med långsiktigt förbättringsarbete och undersöker om det vi vill göra fungerar i praktiken samt vilka investeringar vi i så fall behöver göra, förklarar Andreas.

Det bästa med jobbet

När det kommer till det roligaste med jobbet är han snabb att svara.

Det bästa är att vara inblandad i allt. Vi har möten varje morgon och här har vi korta kommunikationsvägar. Vi hjälper varandra och ser till att allt flyter smidigt.

För de som är intresserade av att följa en liknande karriärväg inom företaget eller inom produktionsområdet har Andreas några värdefulla råd att dela med sig av.

Våga vara tydlig i kommunikationen med din chef och var öppen med vad du vill, uppmanar han.

Läs mer om Cellcomb
Möt fler av Säffles modiga företagare
Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-20