Bild
Kontakt

Distansarbete öppnar upp nya möjligheter för Christian

När pandemin kom tvingades många företag att anpassa sig till distansarbete. För Christian Paulsson, grundare av webbyrån, öppnade det upp en ny värld av möjligheter.

Sedan pandemin arbetar i princip alla medarbetare på Nobox hemifrån. Många bor runt om i Värmland men eftersom det inte längre är ett krav kan Christian hitta de bästa utvecklarna vart de än bor, från Piteå i norr till Skåne i söder. Christian själv arbetar från sitt hem strax utanför Säffle, något han trivs väldigt bra med.

Med distansarbete kan jag bo och arbeta och arbeta på landet och samtidigt ta möten med kunder i Stockholm eller Norrland på någon minuts varsel. Det som tidigare skulle ha krävt planering, tågresa och en massa dötid kan nu avhandlas i ett kort möte via Teams.

Livet på landet

För Christian är möjligheten att kunna ta en paus i arbetet och gå ut i trädgården en viktig faktor för en hållbar arbetssituation.

Jag som arbetar mycket vid skärm ser det som en stor fördel att kunna bryta arbetet, gå ut i trädgården och greja, mata djur eller annat, för att vara hållbar över tid behöver i alla fall jag kan ha möjlighet till den dynamiken.

När Christian inte arbetar har han alltid flera grejer på gånger. Det senaste projektet är en E-handel för fågelmat som har blomstrat till en framgångsrik verksamhet.

Råd till framtida Säfflebor

Christian har ett råd till alla som har möjligheten att arbeta på distans.

Utifrån mitt perspektiv skulle alla som har möjligheten att arbeta på distans överväga att flytta från storstaden för ett rikare liv. Säffle är på många sätt en bra plats att bo på, det finns hus md vetta priser, ett bra utbud av fritidsaktiviteter, kultur och annat. Närheten till förskola, skola, simhall och natur slår mycket av vad en större stad kan erbjuda.

Lär känna fler Säfflebor
Kontakt
 • Caroline Fröling

  Kommunikationsansvarig

  Kommunledningskontoret

  0533-68 13 24

  Kanaltorget 2A, Säffle

 • Pia Proper

  Näringslivschef

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 22

  Kanaltorget 2A, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-12-21