Bild
Kontakt

Vilket område väljer du?

I Säffle kommun finns både idylliskt lantliga områden och stadsnära områden med närhet till ett brett serviceutbud. Här presenterar vi platserna som har det där lilla extra!

Säffle tätort

Välkommen till Sveriges yngsta stad vars stadskärna är präglad av charmig 50-60-talsbebyggelse. Här finns ett rikt utbud av kulturupplevelser och fritidsmöjligheter - från kulturskatten Säffleoperan till Sveriges modernaste simhall med regionens enda 50-metersbassäng!  Här hittar du också butiker med ett brett utbud, unika koncept och en fantastiskt fin service.

Säffleoperan
Simhallen
Shoppa

Värmlands Nysäter

Cirka 22 kilometer nordväst om Säffle hittar du Värmlands Nysäter. En naturskön bygd där du har nära till lanthandel, skola, vårdcentral och sevärdheter så som Värmlands Vikingacenter, Gillberga Hembygdsmuseum och Hantverkscafé. Under sommaren stannar många till vid den populära gästhamnen där det förutom servicehus finns två tennisbanor, boulebana och sittgrupper.

Värmlands Vikingacenter
Nysäters gästhamn

Långserud

Inte alls långt ifrån Värmlands Nysäter ligger Långserud, en sjudande bygd med människor som ger dig mod att våga satsa på din dröm. Mitt i Långserud ligger Hillerströms landhandel där du kan handla, hämta ut paket och tanka bilen. Missa inte områdets mest populära besöksmål Wiksfors bruk och mysiga Esters café.

Wiksfors bruk
Esters Café

Svaneholm

Cirka 35 km från Säffle och 15 km från Åmål ligger Svaneholm. Här har du nära till vacker natur med stora sjöar för paddling och stigar att vandra på. I Svaneholm hittar du även Svanskog Järnvägsstation, en riktigt unik och sevärd station där inget har förändrats sedan det sista tåget körde 1966. Hyr en dressin och trampa genom skog, förbi sjöar och genom den 263 meter långa Bollsbytunneln. I Svaneholm finns också service så som affär, skola och hotell.

Dressin
Svaneholm Hotel
Kontakt
  • Erika Andersson

    Projektledare, kommunikatör

    Kommunledningskontoret

    0533-68 13 23

    Forskningsvägen 1, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-08-28