Upplev ett riktigt pirrigt äventyr, trampa dressin på den gamla järnvägen längs sjöar, i skog och genom tunnel. Familjen på bilden är på väg mot den 263 meter långa tunneln.
Kontakt

Tokig i tåg?

Älskar du järnväg, historia och naturupplevelser? Välkommen till området kring Svanskog där du kan upptäcka det gamla stationshuset, trampa dressin och övernatta i en gammal tågvagn!

I Svaneholm hittar du Svanskog Järnvägsstation, en riktigt unik och sevärd station där inget har förändrats sedan det sista tåget körde 1966. Här finns biljettlucka, väntsal och kontor, allt i orginalskick! Järnvägssällskapet har lok och unika vagnar som är fullt körbara vid lokstallet i Åmål. I stationslokalerna finns utställningar om JÅÅJ- järnvägssällskapet, Svaneholms brukshistoria och oprettsångerskan Gunnel Eklund.

Järnvägssällskapet Åmåls - Årjäng Järnväg

Trampa dressin

Trampa dressin hos Joytrail! Packa picknickkorgen och ta med badkläderna för ett äventyr! Turen tar ungefär tre timmar fram och tillbaka med lite raster för fika eller bad. Sträckan är en del av den ursprungliga banan Åmål-Årjängs Järnväg. Äventyret börjar vid Finntorp. Du trampar genom skog, förbi sjöar och det mest spännande kommer efter Ömmelns station, den 263 meter långa Bollsbytunneln. Sommartid kan du både fika och övernatta i de gamla sovvagnarna och cafévagnen som finns på plats vid stationen.

Joytrail
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-10-10