Välkommen hem till Säffle!

Är du nyfiken på en karriär, ett jobb, ett boende och allt däremellan här hos oss i Säffle? Varmt välkommen!

Bo

Hem att köpa

Här hittar du tillgängliga objekt på Hemnet!

Hem att hyra

Här hittar du kontaktuppgifter till hyresvärdar i Säffle kommun!

Bygga nytt

Vill du bygga nytt? Här hittar du information om bygglov!

Familjen Wikholm bygger hus i Långserud

"Vilken dröm, för oss och för barnen att växa upp här! Vi kör” Flyttlasset gick från Göteborg, via Karlstad till Långserud. Där driver entreprenören Josefin Wikholm Wiksfors bruksbutik och bygger hus parallellt med familjelivet.

Mässvik gård

I 100 år har familjen Lillienau huserat på Mässvik gård strax utanför Säffle. Idag bor paret Christina och Knut här, centralt men ändå för sig själva och precis vid Vänern.

Upptäck vårt nyaste område!

I vårt nya bostadsområde Ladugårdsparken bor du i en unik natur- och kulturmiljö bland tallar, lövträd och öppna marker. En gemytlig plats där du kan varva ner, känna dig som hemma och må bra.

Sex anledningar att välja Säffle

Enklare, billigare, rymligare, närmare - vilka är dina främsta anledningar att välja Säffle?

Guide för dig som flyttar med barn

Här finns information om hur du ansökar om skolskjuts, förskoleplats och fritidsaktiviteter

Lär känna fler Säfflebor

 

Jobba

Lediga jobb i Säffle

Här hittar du lediga jobb i Platsbanken på Arbetsförmedlingen!

Lediga jobb på Säffle kommun

Vill du arbeta i någon av kommunens verksamheter? Här hittar du Säffle kommuns karriärsidor.

Etablera företag

Säffle har en lång och stark företagartradition. Näringslivet är brett och vi har många företag inom tillverkningsindustri, gröna näringar och besöksnäring.

Möt IT-entreprenören som har cykling som livspassion

Jonas Askås är IT-entreprenören som startade sitt lilla webbföretag hemma i pojkrummet i Säffle för 26 år sedan och därefter fått det att växa till ett av Sveriges ledande företag inom e-handelsplattformar.

Verkstadsbolaget

År 1979 startade bröderna Fransson Verkstadsbolaget, en liten mekanisk verkstad utanför Säffle. Ingen av dem kunde nog förutspå att företaget skulle bli en exportsuccé med kunder i både USA och England.

Blue Ocean Closures

I Blue Ocean Closures anläggning i Säffle produceras egendesignade skruvkorkar och lock av biobaserade fiber. Företaget är först i världen med att erbjuda den här typen av produkter och har därför fått stor internationell uppmärksamhet

En framgångsrik resa för Btisam Sakhi

Btisam Sakhi har en minst sagt inspirerande resa att berätta om. Hennes mod och driv har lett henne från hemlandet Marocko till Sverige där hon idag har en spännande karriär på Cellcomb i Säffle.

Martin är en betydande del av helheten på BVT

Det var en helt vanlig dag när en av grundarna av BVT plötsligt ringde Martin Karlsson för att fråga om han ville börja jobba hos dem som säljare. Även om Martin hade erfarenhet av ventilbranschen hade han aldrig tidigare jobbat som säljare. Av den anledningen kändes det spännande att prova något nytt.

Möt fler modiga företag i Säffle
Lär känna medarbetarna i Säffles företag


Göra

Upptäck Säffle

Säffle kommun har ett rikt utbud av kultur- och fritidsmöjligheter. Få aha-upplevelse på våra museer, vandra, cykla, bada och trampa dressin. I Säffle hittar du också Lurö skärgård, en magnifik sötvattenarkipelag som är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten.

Idrott, friluftsliv och lek

Simma några längder i 50-metersbassängen och gå sedan vidare till relaxen. Ta en promenad i solen längs Byälven och fortsätt vidare ner till gästhamnen. Orientera i skogarna runt Tegnér eller löpträna på Sporthälla idrottsplats.

Evenemang

I Säffle kommun finns ett rikt utbud av kulturupplevelser - från kulturskatten Säffleoperan, Medborgarhusets scen till våra fantastiska föreningars utbud med sitt breda utbud av evenemang och arrangemang. I Säffle finns också Sveriges modernaste simhall med regionens enda 50-metersbassäng!

Simhall

Besök Säffles nya simhall - en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relaxavdelning, varmpool och mycket mer.

Lurö skärgård

Efter ett oväntat livsval flyttade Sune Westerberg och hans familj till en ö mitt ute i Vänern och där stannade de - i närmare 25 år.

Anrika Kanalområdet

Historiens vingslag, bedårande vyer och en fika invid vattnet i Säffles kanalområde

Bästa barnsemestern

I Säffle har du aldrig långt till pirriga, glada och lekfulla aktiviteter för stora och små. Här hittar du våra barnsligaste tips!

Lokala delikatesser

Du som uppskattar fantastiska smakupplevelser kommer inte bli besviken i Säffle. Smaklig måltid!

Fler tips på vad du kan göra i Säffle


Kan vi hjälpa till?

Vill du flytta till Säffle? Tveka inte att kontakta oss!