Det är en solig vårdag ute, inne på caféet sitter en tjej dricker kaffe eller kanske varm choklad ur en stor vit och blåblommig mugg.
Kontakt

Caféer

Upptäck nya smaker, nya delikata bakverk eller klassiska svenska småkakor. Njut av både miljö och något gott till kaffet på Holgers Konditori, Kanalcaféet och Grön Ko Café & Saluhall.

Njut av en kopp kaffe i Säffle, här presenteras de caféer som har öppet året om. Sommartid finns det fler fina caféer som öppnar för dig som är fikasugen.

Fika på anrika och charmiga Holgers Konditori i Säffle, konditoriet har mycket av 50-tals inredningen kvar på nedervåningen.

Holgers Konditori

Fika på anrika och charmiga Holgers i Säffle! Här finns mycket gott att välja på som, mumsa på bakelser, småkakor, glass eller smörgås på färskt matbröd. Mycket bakas utifrån recept som gått i arv från föregående konditor. Servering på våning två, stor uteservering.

Holgers Konditori
Njut av kaffe med hembakat eller ät en bit mat på Grön Ko Café & Saluhall. I hyllorna och disken finns många lokalproducerade varor att köpa med hem.

Grön Ko Café & Saluhall

Här serveras god mat och god fika med hembakat som mjuka kakor, bullar med mera. Vill du äta finns flera rätter att välja mellan. Passa på att handla med delikatesser från saluhallen, här finns lokalproducerat från Grön Ko´s egna gårdar och andra värmländska produkter. Servering på övervåningen, liten uteserveringen.

Grön Ko Cafe & Saluhall
Gör som detta par, ta med kaffet ut i trädgården. Caféet ligger i det vackra kanalområdet med ett läge precis intill Säffle kanal.

Kanalcaféet i Säffle

Njut av kaffet med läge precis intill Säffle kanal på detta charmiga café. Här serveras goda bakverk, eller något matigare som sallader, räksmörgås och enklare maträtter. Slå dig ner vid fönsterbord eller ute i trädgården, vilket du än väljer, får du vacker utsikt över kanalen och Kanalparken.

Kanalcaféet i Säffle
I det rödmålade huset ligger Linhagen Kaffestuga serveras kaffe med hembakat bröd. Välj att sitta inne eller på den fina uteplats utanför stuga, du kan också sitta i växthuset som syns på bilden.

Linhagen Kaffestuga

Besök kaffestugan hör severas nybryggt kaffe och hembakt, både småkakor och mjuka kakor efter säsong och inspiration. Det finns sittplatser inne i huset där det också finns Lantbutik. Du kan också välja att sitta i det mysiga växthuset eller på den fina uteserveringen.

Linhagen Kaffestuga
På Wiksforsmagazinet är varje dag "wåffledag". Personalen bär flera tallrikar med goda räkvåfflor som ska serveras till gäster.

Wiksforsmagazinet

Caféet där "varje dag är wåffeldagen". Här serveras det både söta och salta matiga våfflor. Ett perfekt utflyktsmål om du vill både fika och shoppa på ett och samma ställe. I butiken finns hantverk, kläder och vackra ting. Det finns sittplatser både inne och ute för alla hungriga och fikasugna.

Wiksforsmagazinet
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2024-05-28