Säffle är en plats för framtiden!

Välkommen till Sveriges yngsta stad, vackert belägen vid Europas tredje största sjö Vänern. Med endast två timmars bilresa till Oslo och Göteborg, och fyra timmar till Stockholm - kan man säga att Säffle ligger mitt i Norden.

Inom en fyratimmarsradie kan ditt företag leverera varor till tre av Nordens största städer och ungefär fem miljoner människor.

Förutom det fantastiska läget, kulturen och det goda livet finns här ett näringsliv i världsklass, och lojal arbetskraft med stort yrkeskunnande!

Välkommen att växa och utvecklas med oss!

Fantastiskt läge mitt i Norden!

Här får du en strategisk geografisk placering längs E18 och E45, samt järnvägen mellan Stockholm, Göteborg och Oslo!

Näringsliv i toppklass!

Säffle har en lång och stark företagartradition. Näringslivet är brett och vi har många företag inom tillverkningsindustri, gröna näringar och besöksnäring.

Här väljer många att stanna och verka på samma plats ett helt yrkesliv, vilket är ett bevis på att vi vet hur man skapar ett gott arbetsklimat med nöjda anställda och bra villkor.

Tillverkningsindustri

Säffle har en lång och gedigen bakgrund inom industriområdet. I kommunen finns ett stort processkunnande med företag som har unika produkter på en världsmarknad. Värmland är en av de mest industritäta regionerna i landet. I Säffle kommun arbetar 1647 personer inom industrin som omsätter 5,68 miljarder kronor. 

Gröna näringar och närproducerad mat

Det är ingen slump att Värmlandsnäs kallats Värmlands kornbod. Här är primärproduktion en stor näringsgren. Spannmålsodling, mjölk-, köttproduktion och skogsbruk är och har varit avgörande för vårt område.

De senaste åren har satsningar som Skördefest på Värmlandsnäs, Grön ko, Wemlands mejeri, Säffle saluhall och duktiga krögare visat att vi vill, kan och vågar satsa på vår fina Säfflemat!

Besöksnäring

I Säffle finns en stor potential i närheten till vatten, den långa Vänerkusten , 22 000 öar och Europas största sötvattenskärgård. Läget mitt i Norden och 5 miljoner människor på en fyratimmarsradie. I Säffle finns förutom Lurö skärgård ett 800 hektar sammanhållet område i Duse-Krokstad-området, översiktsplanerat för turism. Är det dig vi letar efter?

Lokaler och mark

Vill du hyra en lokal eller behöver du mark för din verksamhet? Här hittar du lediga lokaler och mark och information om detaljplanerad mark.

Starta och utveckla företag

Vill du starta eller utveckla ditt företag? Vi kan hjälpa till med rådgivning och kontakter!

Arbete och företagande

Välkommen till Säffle! En nyfiken och alert plats i södra Värmland. Här gör vi det extra för klimatet, har trevlighet i vårt DNA och vill ständigt framåt.

Upptäck Säffle

Säffle kommun har ett rikt utbud av kultur- och fritidsmöjligheter. Få aha-upplevelse på våra museer, vandra, cykla, bada och trampa dressin. I Säffle hittar du också Lurö skärgård, en magnifik sötvattenarkipelag som är ett eldorado för aktiviteter på och i vatten.

Hos oss kommer du till dukat bord!

Vill du veta mer om vad Säffle har att erbjuda dig och ditt företag? Välkommen att kontakta oss!

Kontakta Näringslivsenheten