Låt dig inspireras! Upptäck Säffle

I Säffle hittar du nya favoritplatser, nya matupplevelser och träffar människor som ger dig tankar och insikter.

Vad vill du hitta på idag? Kanske åka på en mysig utflykt eller gå ut och äta en bättre middag?

Läs våra bästa tips

Lokala smakupplevelser

Säffle stoltserar med allt från charmfulla små kaféer till saluhallar fyllda av närproducerade delikatesser.

Läs mer

Artiklar

Fyra fantastiska platser för en middag under bar himmel

Ska vi äta ute ikväll? Säffle är en pärla när det gäller natursköna upplevelser och möjligheter till att njuta av mat utomhus.

Läs mer

Fem tips för dig som vill shoppa antikt, loppis och secondhand

Säffle med omnejd har fantastiska möjligheter för dig som älskar second hand och vintage.

Läs mer

Vår guide: 24 timmar i Säffle

Från frukost på anrikt kafé till kvällsmat vid Vänern – du hinner bocka av mycket under en dag i Säffle.

Läs mer

9 Instagramvänliga platser

Från smäktande skärgårdsvyer till trolska skogar till vackra byggnader – Säffle bjuder på många perfekta miljöer för dig som vill knäppa den perfekta bilden.

Läs mer

Miniguide: Gör en kulturell resa

I Säffle finns många spännande kulturhistoriska miljöer som också är populära besöksmål. Varför inte göra en utflykt och besöka dem idag?

Läs mer

Säffle Stories: Lurö skärgård

Efter ett oväntat livsval flyttade Sune Westerberg och hans familj till en ö mitt ute i Vänern och där stannade de - i närmare 25 år.

Läs mer

Strosa i anrika kanalområdet

Rakt genom centrala Säffle flyter en del av den pampiga Säffle kanal – en åtta mil lång och naturskönt inramad vattenled genom det vackra värmländska landskapet.

Läs mer

Fyra tips på cykelvänliga utflykter

Låt cykeln leda dig till dolda pärlor och oväntade äventyr. Upptäck Säffles vackra miljöer från cykelsadeln.

Läs mer
Fler artiklar

Vänersommar!

Med vidsträckt kust vid Vänern och orörd vildmark med sjöar och skogstjärnar har Säffle unika naturvärden som lockar både invånare och besökare.

Unika skulpturer

Skulpturparken vid Wiksfors Bruk är en magisk plats för både vuxna och barn. Parken är öppen dygnet runt och helt gratis att besöka.

I närområdet

Ska du åka till eller från Säffle så rekommenderar vi ett besök i våra grannstäder. Här har vi samlat några tips från våra närmsta grannar. Trevlig resa!

Tokig i tåg?

Älskar du järnväg, historia och naturupplevelser? Välkommen till området kring Svanskog där du kan upptäcka det gamla stationshuset, trampa dressin och övernatta i en gammal tågvagn!

Fem destinationer på film

Säffle är platsen där Vänern möter Värmland. Där du kan njuta av både opera och vildmark. Här vill vi ta dig med till några alldeles särskilda destinationer.

Se filmerna

Stadsvandra i sommar

I Säffles stadskärna finns ett rikt utbud av kulturmiljöer, offentlig konst och anrika byggnader med spännande historia.

Läs mer

Simhall i toppklass

Säffle simhall är en av de modernaste i Sverige. Här hittar du en 50-metersbassäng, relax, varmpool, barnavdelning och mycket mer.

Läs mer

Anrika Sagabiografen

Saga är en omtyckt institution i Säffle med över 100 år på nacken! Här visas film varje vecka med tyngdpunkten på barn- och familjefilmer.

Läs mer

Kultur- och nöjeshuset Medis

Medis är Säffles kulturpärla, vackert beläget vid Byälvens strand. Säffle kan mäta sig med många större städer tack vare Medis breda kulturutbud.

Läs mer

Konsthallen Vattentornet

Säffles gamla vattentorn har genom sitt tongivande inslag i stadens siluett kommit att bli något av en symbol för staden Säffle. Sedan 2016 är tornet en välbesökt konsthall.

Läs mer