Äta ute!

Säffle är en pärla när det gäller natursköna upplevelser och möjligheter till att njuta av mat utomhus.

Fyra fantastiska platser för en middag under bar himmel

Ska vi äta ute ikväll? Här är fyra fantastiska platser där du kan avnjuta en middag under bar himmel, omgiven av vacker natur och hisnande utsikter.

Sohuvudsudden

Med sitt lite märkliga namn erbjuder Sohuvudsudden en makalös utsikt över Vänern. Börja din vandring från Ekenäs camping och gästhamn, och följ den vackra leden söderut. Efter en stund når du Sohuvudsudden, en plats där du kan njuta av en panoramavy som sträcker sig över det vidsträckta vattnet. Denna plats är perfekt för en måltid under bar himmel. Packa en lätt middag och hitta en bekväm plats att sitta på medan du låter naturens skönhet omfamna dig.

Hösås

Naturreservatet Hösås må vara länets minsta, men det kompenserar mer än väl med sin unika skönhet. Leden genom den glesa askskogen leder dig upp till Hösåsen, där en fantastisk utsikt över landskapet väntar. På en klar dag kan du se över Vänern ända till Kinnekulle. Ta med en picknickkorg och slå dig ner för en måltid med en vy som kommer att ta andan ur dig.

Duse Udde

Duse Udde är känt för sina idylliskt vackra klippor och den ljuvliga utsikten över Vänern. Denna plats är som gjord för en romantisk middag eller en trevlig måltid med familjen. Här kan du sitta på klipporna och njuta av solens strålar medan du äter. Om du har tur, kanske du till och med får se en vacker solnedgång över Vänerns vatten.

Tullnäbben

Mitt i Säffle, mellan Säffle kanal och Byälven, ligger Tullnäbben. Här hittar du trädäck och fina sittplatser med en ljuvlig utsikt över vattnet. Sätt dig ner på en av de bekväma sittplatserna, njut av din mat och låt blicken vandra över det stilla vattnet. Tullnäbben är perfekt för en snabb lunch eller fika i solen.

Restaurangtips!
Kafétips!