Säffle på 24h

Från frukost på anrikt kafé till kvällsmat vid Vänern – du hinner bocka av mycket under en dag i Säffle.

Vår guide: 24 timmar i Säffle

Säffle är en pärla intill Vänern där charmiga landskap, rik kulturhistoria och spännande aktiviteter väntar. Har du 24 timmar att spendera på vår vackra plats? Då kommer här en guide till hur du kan maximera din tid och uppleva mycket av det bästa Säffle som har att erbjuda.

09:00 Frukost på Holgers Konditori

Börja dagen med en mättande frukost på legendariska Holgers Konditori. Här finner du nybakat surdegsbröd och rykande hett kaffe. Kaféet ligger mitt i centrum i ståtliga Wiktorinska huset och du känner igen det på den snygga skylten som hänger utanför. Den välbevarade ljusskylten har nyligen vunnit pris som Sveriges vackraste!

10:00 Shoppingrunda i centrum

Efter en god frukost vill vi tipsa om att ta en stund och kika närmare på Säffles charmiga shoppingutbud. Här finns både välkända butikskedjor och mindre lokala butiker. Hälsa gärna på inne hos Widedals där man säljer inredning och lokala téer eller varför inte göra ett besök hos Glad i Garn som är expert på hantverk.

Shopping i Säffle

11:30 Vattentornet Konsthall

Efter shoppingturen är det dags för en kulturell upplevelse. Säffles gamla vattentorn är sedan 2016 en välbesökt konsthall där nya konstnärer varje sommar ställer ut. Det är väl värt ett besök. Utställningarna passar både stora som små.

Vattentornet

12:00 Pizzalunch på RomaRe

RomaRe i Perssons Gränd har några av de bästa pizzorna i stan. Här hittar du allt från klassiska pizzor till vita pizzor, dessertpizzor och veganska pizzor. Vi vill slå ett extra slag för pizzan Contandino med honung och chevré och panini med parmaskinka och buffelmozzarella.

13:00 En tur till Långserud

Efter en hel förmiddag i stan är det nu dags att ta sig ut till landsbygden och mer exakt Långserud. För en stunds avkoppling kan du besöka det idylliska naturreservatet Gillertjärn med en vandringsled på 1.5 km. Efter en vandring i skogen bär det av till mötespunkten och kreativa smältdegeln Wiksfors bruk. Här hittar du bland annat Wiksforsmagazinet som serverar våfflor som är både söta och matiga, Stilmagazinet med kläder för både herr och dam och charmfulla Wiksfors bruksbutik med försäljning av vackra ting för hemmet.

16:00 Tid för Värmlandsnäs

Efter några härliga timmar i Långserud är det nu dags att styra skutan mot Värmlandsnäs och Ekenäs sydspets. På vägen vill vi tipsa om att stanna vid det Lilla trädgårdscaféet för att smaka på deras underbara tårtor. Väl framme på Ekenäs sydspets kommer du mötas av glittrande vatten, båtar som gungar rofyllt i vågorna och ett otroligt lugn. Passa på att ta ett dopp i Vänern innan det är dags för middag.

18:30 Middag på Restaurang Ekenäs

Restaurang Ekenäs har en av Säffles vackraste utsikt. Här avnjuter du en god måltid sittandes på träverandan lyssnandes på Vänerns lugna vågor.

21:00 Spa på Hotell Royal

Efter en heldag på språng är du tillbaka på ditt boende. Väljer du att bo på Hotell Royal kan du tillbringa de sista timmarna av dagen på hotellets relaxavdelning med pool och bastu. Vi tipsar också om boendet Paradisets Spa om du vill bo med Vänern som din närmsta granne.

Boenden i Säffle