Vintage!

Säffle med omnejd har fantastiska möjligheter för dig som älskar second hand och vintage.

Fem tips för dig som vill shoppa antikt, loppis och secondhand

Utforska charmiga butiker och loppisar och fynda unika skatter som både sparar på miljön och plånboken.

Kvarnhjulet Erikshjälpen – Säterivägen 20, Säffle

På Kvarnhjulet Erikshjälpen hittar du hela 1600 kvadratmeter med secondhand-fynd som lockar entusiaster från när och fjärran. I den stora butiken ryms allt från större möbler till små trådrullar. Här går det att fynda sänggavlar, lampor, husgeråd, leksaker och kläder. Ta en paus i det trevliga caféet och njut av en kopp kaffe. Allt överskott går till arbetet för barns rättigheter, så du shoppar med gott samvete.

Röda Korset – Sundsgatan 18, Säffle

I Röda Korsets butik finner du ett brett utbud av begagnade kläder för dam, herr och barn, samt husgeråd, prydnadssaker, böcker och tavlor. Butikens centrala läge gör den till en populär mötesplats där du kan njuta av en kopp kaffe och trevligt sällskap. Varje vara är skänkt och vinsten går till Röda Korsets viktiga arbete med att hjälpa människor i kris och vid krig och naturkatastrofer.

Antika Rum – Billerudsgatan 26, Säffle

I det pampiga tegelhuset på Billerudsgatan säljer Kjell Östergren och Peter Nyström både antika och nya inredningsföremål som presenteras i inspirerande miljöer. Obs: Endast showroom med besök enligt överenskommelse, se Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Långseruds Loppis – Backen, Långserud

Sedan åtta år tillbaka driver Simon Andersson Långseruds Loppis i pappa Börjes stora ladugård. Loppisen har förärats hederstiteln Sveriges bästa loppmarknad efter en omröstning i Expressens Allt om Resor år 2023. Lampor, leksaker, LP-skivor och porslinsfigurer, ja, här finns det mesta. 30% av vinsten går till Barncancerfonden. Information om aktuella öppettider ges på Facebook och Instagram.

Askers – Edholmsgatan 3, Grums

Återupplev nostalgiska barndomsminnen i Niclas Askers butik i Grums (cirka 30 minuter från Säffle). I den 400 kvadratmeter stora butiken säljer, köper och byter Niclas vinylskivor, cd:s, vhs-kasetter och tv-spel från framförallt 80- och 90-talet. En del av omsättningen skänks till välgörenhet.

Restaurangtips!
Kafétips!

Fyra fantastiska fynd

Här kommer våra bästa fyndtips för dig som är nybörjare på second hand-shopping.

Leksaker: Många leksaker kan få ett nytt liv och bli älskade av nya små ägare. Särskilt leksaksdjur brukar vara populära hos barn.

Husgeråd: Husgeråden som säljs är ofta i utmärkt skick, ibland helt oanvända. Passa på att fynda kastruller, bestick och köksredskap.

Kläder: Second hand-butiker erbjuder ofta ett stort utbud av kläder. Här hittar du unika plagg som inte finns i vanliga butiker. När du köper begagnade kläder gör du dessutom en god insats för miljön och spar vatten, energi och kemikalier.

Böcker: I bokhyllorna kan du göra riktiga fynd, med allt från spänningsromaner till feelgood. Perfekt för bokälskare!