Säfflesmaker

Du som uppskattar fantastiska smakupplevelser kommer inte bli besviken i Säffle. Smaklig måltid!

Lokala delikatesser

Säffle stoltserar med allt från charmfulla små kaféer till saluhallar fyllda av närproducerade delikatesser. Här är ett axplock av några favoriter men glöm inte att botanisera vidare på Visit Säffle och hitta dina egna guldkorn!

Holgers konditori

Stortorget

Precis vid Stortorget ligger mysiga Holgers Konditori som troligtvis är den verksamhet i staden som varit längst tid i samma lokal. I detta anrika café säljs dagsfärskt matbröd, kakor, bullar och smarriga tårtor.

Allt som bakas hos Holgers tillagas i den 100 år gamla stenugnen.

Grön Ko Café och Saluhall

Brovägen 23, Värmlandsbro

I ett charmigt stationshus från 1879 hittar du Grön Ko Café och Saluhall. Här stannar både Säfflebor och turister för att avnjuta en vällagad lunch eller hembakad fika. Missa inte morotskakan! I saluhallen kan du köpa lokalproducerat nötkött från Grön Kos egen gård och andra utvalda producenter i närområdet.

RomaRe

Perssons gränd 4

Njut av äkta romersk pizza och pasta och himmelskt goda desserter.

Restaurangen drivs av Emanuela Vaiti och Giuliano Fabbrianesi som flyttade från Rom till Säffle för snart 10 år sedan med ambitionen att introducera det traditionella romerska köket i en modern version.

Esters café

Ed, Långserud

Det här populära caféet lockar såväl stora som små gäster. Här serveras lunch, fika och, kanske allra viktigast, glass i stora lass! Det finns även en barnbutik med böcker, leksaker, spel och massa annat kul.

Fler restauranger
Fler kaféer