Kvinna som står bakom disken gör i ordning bricka med kaffe och kakor till gäst. Hon är tidsenlig klädd med snörliv över klänningen och huvudkläde.
Kontakt

Sommaröppna caféer

Njut av gott kaffe, kanske en Mamsell på von Echstedtska café med god kaka till eller kaffe med en glass-skapelse hos Esters. Här nedan finner du fler sommaröppna caféer för god fika.

Servitrisen har bråttom att servera kaffet till gästerna som sitter i det rustika caféet med serveringen som det här bara syns en liten del av. I disken finns mängder med goda kakor och smörgåsar.

von Echstedtska gården

Njut av gott kaffe, kakor, smörgåsar och glass. Sitt till bords i det rustika caféet ellet ute på det rofyllda tunet. von Echstedtska gården är kanske den märkligaste av Värmlands ännu bevarade äldre gårdar. Missa inte landets vackraste utedass, apelträdgården och örtagården.

von Echstedtska gården
Det gula huset är ett signum för Esters Café som ligger mitt i hjärtat av Långserud, Värmland. Njut av kaffe i trädgården med goda kakor eller av en glass-skapelse.

Esters Café

Njuta av en riktig värmländsk fika, en kopp kaffe med något gott till som goda pajer, småkakor och mjuka kakor, matig smörgås eller en mumsig glass-skapelse. Sommartid anordnas trädgårdskonserter.

Esters Café
I Nysäters gamla Järnhandel finns mycket kvar av inredningen från järnaffären bland annat denna gamla kassaapparat.

 Hantverkskafé i Nysäter

Café i den unika gamla järnhandeln. Här säljs kaffe med hembakat bröd och lokalt hantverk. Sitt ute, på kökssoffan i det mysiga köket eller i stiliga stolar i salongen på övervåningen. Caféet är även öppet vid arrangemang som Nysäters marknad.

Hantverkskafé i Nysäter
Njordtorp Permakultur Gård har både gårdsbutik och café, de gör bland annat egen must, saft, hallonsylt som syns på bilden. De gör även hemmagjord glass, ost och mycket annat.

Njordstorp Permakultur Gård

Sommaröppet café. Boka god fika, lunch eller boka in en picknickkorg för din utflykt. I caféet serveras hemgjord gårdsglass, kaffe, te, kombucha, kolavåfflor/kaka.

Njordtorp Permakultur Gård
Den vedeldade bakugnen är klar för att grädda matbröd, de populära och goda hembakta tunnbröden. Du kan också boka in en kväll för att tillsammans med vänner baka pizza.

Kulturladan på Värmlandsnäs

Ett museum som väcker nyfikenheten, ger aha-upplevelse och roar dig. I sommarcaféet serveras hembakat till fikat som goda smörgåsar, bakade på mjöl från närproducerat spannmål. Mjölet mals i den intilliggande Ölseruds kvarn. Kulturladan har öppet sommartid samt vid speciella tillfällen som på Skördefesten på Värmlandsnäs.

Kulturladan på Värmlandsnäs
I Ekenäs gästhamn intill gästbryggan ligger det ett rött hus som ser ut som flera småbodar, här serveras det kaffe med bröd och enklare rätter.

Ekenäs Café

Vid gästhamnen intill campingen finns café. Här kan du köpa mackor, fikabröd, glass eller något snabbt och lätt från grillen när du känner dig sugen. Perfekt för dig som bor på området eller för dig som väntar på Luröbåtens avgång.

Ekenäs Café
I cafévagnen från tidigt 1900-tal serveras det kaffe med tilltugg under sommaren.

Joytrail sommarcafé

Fika i cafevagn från 30 och 40-talet vid Svanskog järnvägsstation. Här kan du boka frukost, köpa fika och boka in en picknickkorg för din dressintur. Du kan välja mellan kaffekorg och grillbuffé.

Joytrail sommarcafé
Ett vitt hus med ett svart tak mitt i en trädgård.

Lilla Trädgårdscaféet

På vägen från Säffle ner på Värmlandsnäs, 6km före Ekenäs Gästhamn, ligger Lilla Trädgårdscaféet. Här hittar du himmelska, hemgjorda tårtor och härliga våfflor, väldoftande kaffe och uppfriskande lemonad.  Sit ute och njut av solen i trädgården, eller kom in i den mysiga caféstugan. Här säljs även trädgårdskonst (gjort i stål från grunden) och konst från Heller Hedman Ateljéer.

Lilla Trädgårdscaféet
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2024-05-28