Kvinna står vid disken och gör i ordning bricka med kaffe och kakor till gäst.
Kontakt

Sommaröppna caféer

Njut av gott kaffe, kanske en Mamsell på von Echstedtska café med god kaka till, smörgås gjord på vedugnsbakad kaka i Kulturladan. Njut av goda våfflor både som fika och lunch på Wiksforsmagazinet. Sitt i kök eller salong på Hantverkskaféet med din kaffekopp och hembakade småkakor.

Besök det rustika caféet där du kan köpa kaffe, kaka och glass och se den magnifika mangårdsbyggnaden med utställning, apelträdgård och örtagård.

von Echstedtska gården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Njut av gott kaffe, kakor, bullar, smörgåsar och glass. Sitt till bords i det rustika caféet ellet ute på det rofyllda tunet. von Echstedtska gården är kanske den märkligaste av Värmlands ännu bevarade äldre gårdar. Missa inte landets vackraste utedass, apelträdgården och örtagården. Håll dig uppdaterad här hittar du öppettiderna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Caféet där "varje dag är wåffeldagen". Här serveras det både söta och matiga våfflor. Passa även på att kika in i deras butik där de säljer kläder och vackra ting till ditt hem.

Wiksforsmagazinet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Caféet där "varje dag är wåffeldagen". Här serveras det både söta och matiga våfflor. Liten butik med hantverk, kläder och vackra ting, ett perfekt utflyktsmål om du vill både fika och shoppa på ett och samma ställe. Det finns sittplatser både inne och ute för alla hungriga och fikasugna. För öppettider se Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det gula huset är ett signum för Esters Café som ligger mitt i hjärtat av Långserud, Värmland. Njut av kaffe i trädgården med goda kakor eller av en glass-skapelse.

Esters Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Njuta av en riktig värmländsk fika, en kopp kaffe med något gott till som goda pajer, småkakor och mjuka kakor, matig smörgås eller en mumsig glass-skapelse. Håll dig uppdaterad när Esters har öppet se webben här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och följ gärna Esters på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I Nysäters gamla Järnhandel finns mycket kvar av järnaffären som denna gamla kassaapparat, idag är butik fylld med hantverk med mera.

 Hantverkskafé i Nysäter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Café i den unika gamla järnhandeln. Här säljs kaffe med hembakat bröd, lotter och lokalt hantverk. Du kan sitta ute, på kökssoffan i det mysiga köket eller i stiliga stolar i salongen på övervåningen. Caféet är även öppet vid arrangemang som Nysäters marknad. Håll dig uppdaterad se webbsidan för uppdaterade öppettider. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Njordtorp Permakultur Gård har både gårdsbutik och café, de gör bland annat egen must, saft, hallonsylt, hemmagjord glass, ost och mycket annat.

Njordstorp Permakultur Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sommarcaféet har öppet lördagar och söndagar från juni till slutet av augusti. Boka god fika, lunch eller boka in en picknickkorg under sommaren, för öppettider och bokningssidan se här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I caféet serveras hemgjord gårdsglass, kaffe, te, kombucha, kolavåfflor/kaka.

 Den vedeldade bakugnen är klar för att grädda matbröd eller pizza. Bygdens närproducerade spannmål används bland annat i de goda hembakta tunnbröden som steks i denna ugn

Kulturladan på Värmlandsnäs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturladan är ett museum som väcker nyfikenheten, ger aha-upplevelse och roar dig. I sommarcaféet serveras hembakat till fikat och goda smörgåsar, bakade på mjöl från närproducerat spannmål. Mjölet mals i den intilliggande Ölseruds kvarn. Kulturladan har öppet sommartid samt vid speciella tillfällen som på Skördefesten på Värmlandsnäs. För öppettider och mer information se webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På sydspetsen på Värmlandsnäs som sticker ut i Vänern ligger Ekenäs gästhamn och camping, på området finns också, med vy mot Vänern, Restaurang Ekenäs.

Ekenäs Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid gästhamnen och campingen finns ett café. Här kan du köpa mackor, fikabröd, glass eller något snabbt och lätt från grillen när du känner dig sugen. Perfekt för dig som bor på området eller för dig som väntar på Luröbåtens avgång. För öppettider se länk här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I cafévagnen från tidigt 1900-tal serveras det kaffe med tilltugg under sommaren.

Joytrail sommarcafé Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cafée i en gamla cafevagnen från 30 och 40-talet vid Svanskog järnvägsstation. Här kan du boka frukost, köpa fika och boka in en picknickkorg för dressinturen. Du kan välja mellan kaffekorg och grillbuffé. I caféet serveras det kaffe, the, läsk, våffla och smörgåsar m.m. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-09-13