Kvinna står vid disken och gör i ordning bricka med kaffe och kakor till gäst.
Kontakt

Sommaröppna caféer

Njut av gott kaffe, kanske en Mamsell på von Echstedtska café med god kaka till, smörgås gjord på vedugnsbakad kaka i Kulturladan. Njut av goda våfflor både som fika och lunch på Wiksforsmagazinet. Sitt i salong eller kök på Hantverkskaféet med din kaffekopp och hembakade småkakor. På Ekenäs och Luröbryggan fikar du gott och får dessutom magiska vyer över Vänern.

Besök det rustika caféet där du kan köpa kaffe, kaka och glass och se den magnifika mangårdsbyggnaden med utställning, apelträdgård och örtagård.

von Echstedtska gården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Njut av gott kaffe, kakor, bullar, smörgåsar och glass. Sitt till bords i det rustika caféet ellet ute på tunet vid bord placerade i den rofyllda trädgården och vackra omgivningen. von Echstedtska gården är kanske den märkligaste av Värmlands ännu bevarade äldre gårdar. Missa inte landets vackraste utedass, apelträdgården och örtagården. Håll dig uppdaterad här hittar du öppettiderna Länk till annan webbplats..

Caféet där "varje dag är wåffeldagen". Här serveras det både söta och matiga våfflor. Passa även på att kika in i deras butik där de säljer kläder och vackra ting till ditt hem.

Wiksforsmagazinet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Caféet där "varje dag är wåffeldagen". Här serveras det både söta och matiga våfflor. Liten butik med hantverk, kläder och vackra ting. Det är helt enkelt ett perfekt utflyktsmål om du vill både fika och shoppa på ett och samma ställe. Det finns sittplatser både inne och ute för alla hungriga och fikasugna. För öppettider se Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Esters Café ligger mitt i hjärtat av Långserud och Värmland. Njuta av kaffe i trädgården med goda kakor till eller av de populära och goda glass-skapelserna.

Esters Café

Snart kan du njuta av en god kopp kaffe med något gott till igen eller en mumsig glass-skapelse. Esters Café öppnar våren 2022. Håll dig informerad läs på webben här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och följ gärna Esters på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nysäters Järnhandel, bostaden på andra våningen renoverades till att motsvara en 30-tals lägenhet, som också möblerades som en sådan. På Hantverkskaféet bokar du visning av Gillberga Hembygdsmuseet.

Hantverkskafé i Nysäter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varje sommar öppnar hembygdsföreningen café i den unika gamla järnhandeln. Här säljs kaffe med hembakat bröd, lotter och lokalt hantverk. Du kan sitta ute, på kökssoffan i det mysiga köket eller i stiliga stolar i salongen på övervåningen. Öppet alla dagar från mitten av juni till slutet av augusti. Caféet är även öppet vid arrangemang som Nysäters marknad. Se webbsidan för öppettider. Länk till annan webbplats.

Välkommen till Njordtorps sommarcafé, här serveras det hemmagjord glass, bakverk, the, kaffe eller goda hamburgare med hembakat bröd.

Njordstorp Permakultur Gård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gårdsbutik med lokalproducerat och café med utbud av de egna produkterna som ost, kombucha thé, syrade produkter med mera, samt frukt och grönsaker- allt efter säsong. Njut av fika, glass eller en god smörgås. Sommarcafé från mitten av juni till slutet av augusti.
För öppettider och nyheter läs här på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturladan på Värmlandsnäs är museet som speglar utvecklingen på landsbygden från gamla tider till dagens högmekaniserade jord- och skogsbruk. Den vedeldade bakugnen är klar för att grädda matbröd eller pizza

Kulturladan på Värmlandsnäs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kulturladan är ett museum som väcker nyfikenheten, ger aha-upplevelse och roar dig. I sommarcaféet serveras hembakat till fikat och goda smörgåsar som bakas på mjöl från närproducerat spannmål. Mjölet mals i den intilliggande Ölseruds kvarn. Kulturladan har öppet sommartid samt vid speciella tillfällen som på Skördefesten på Värmlandsnäs. För öppettider och mer information se webb. Länk till annan webbplats.

På Luröbryggan kan du äta god fisksoppa

Luröbryggan - mitt i Vänern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fika och ät gott allt från bärpaj med glass, till smörstekt gös och hamburgare. Du tar dig hit med egen båt eller med reguljära båtturer från Ekenäs som startar midsommardagen till augusti ut. Glöm inte att boka båtturen. Upptäck Lurö, vandra, besök museet som berättar om historian och vardagslivet på Lurö. Läs mer på webben här Länk till annan webbplats..

Välkommen ut till sydspetsen på Värmlandsnäs, här ligger Ekenäs gästhamn och camping och Restaurang Ekenäs

Ekenäs Café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I anslutning till gästhamnen och campingen finns ett café. Här kan du köpa mackor och fikabröd. Passa på att köpa en glass och en kopp kaffe när du känner dig sugen. Perfekt för boende på området eller dig som väntar på Luröbåtens avgång. För öppettider se länk här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gårdsbutik med egna alster, nya och gamla saker samt unika juliga ting året om. Lördagscafé med start i juli.

Sagagårdens Hemslöjd, Antik o Kuriosa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gårdsbutik med egna alster, nya och gamla saker samt juliga ting året om. Lördagscafé, servering av kaffe och dricka med kaka, utomhus med 5-6 cafébord runt affären. Butiken ligger i gårdens gamla magasin på andra våningen, det är en brant trappa med smala trappsteg leder upp till loftet på Sagagården, här hittar du öppetider och mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fika i mysiga cafévagnar från 30 och 40 talet

Joytrail sommarcafé

Sommarcafé i en gamla cafevagnar från 30 och 40-talet. Caféet ligger vid Svanskog järnvägsstation, där du också kan boka din picknickkorg för dressin turen. Du kan välja mellan kaffekorg och grillbuffé. I caféet serveras det kaffe, the, läsk, våffla och smörgåsar m.m. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-02-28