Ät gott i Säffle på någon av våra restauranger. Utbudet är stort, du få serverat allt från husmanskost till asiatisk mat.
Kontakt

Restauranger

Ät gott i Säffle! Här hittar du restaurangerna med härlig svensk husmanskost och a´la carte rätter, mat lagad med kärlek och på äkta råvaror. Nedan visas ett urval av restauranger som finns i kommunen. Längre ner hittar du fler matställen, klicka på länkarna för mer att se menyer och öppettider.

Många restauranger och caféer har Take away, klicka på länkarna så ser du menyer, hur du bokar och hämtar din lunch eller middag!

Det gäller att komma i tid om du ska få en god "wedbränd" pizza på Wedbränt på Wiksfors Bruk

Wedbränt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vedugnsbakad pizza. Denna pizzeria i bruksmiljö är otroligt populär. Degen tar fort slut så var ute i god tid för att få njuta av ”wedbränt bröd med lite ost”. Sommaröppet, se Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för öppettider! Att vänta på något gott gör inget i denna miljö, här finns mycket annat att se. Håll dig uppdaterad genom att följa "Wedbrant" på Instagram. Länk till annan webbplats. För öppettider för alla besöksmål på Wikfors Bruk klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till Galna Tuppen - mötesplatsen där alla trivs och nya minnen skapas i en resa med smak i fokus.

Galna Tuppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ät gott och roa dig på Galna Tuppen. På charmiga "Tuppen" serveras lunch, middag, drinkar och kaffe. Bordsservering. Sommartid kan du välja att sitta på den härliga uteserveringen. Bordsbokning på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På Galna Tuppen arrangeras After work, musikuppträdande och Quiz. Håll dig uppdaterad- se Galna Tuppen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. facebook.

Familjer, vänner, stadsbor och hotellgäster fyller varje dag vår lunchrestaurang. Vi har också en fantastisk meny i Royal bar, där vi serverar rätter som Black Rock Grill.

First Hotel Royal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hotellet ligger centralt i Säffle, vackert intill parkområde vid Byälvens strand, och på gångavstånd till shopping, restauranger, teater - och danslokal. Kvällstid serveras mat och dryck för hela familjen i Royal Bar. För menyer, information och öppettider klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kanalcaféet är ett charmigt café med utmärkt service och ett läge precis intill Säffle kanal.

Kanalcaféet i Säffle Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till mysigt och charmigt café med utmärkt service, och ett läge precis intill Säffle kanal. Njut av en kopp kaffe med goda bakverk, något matigare som en god räksmörgås eller lättare lunch. Sittplatser ute med vacker utsikt över kanalen. Följ Kanalcaféet på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för uppdaterade öppettider och nyheter.

På Grön Ko i Värmlandsbro finns även Café & Restaurang med ett flertal vällagade varmrätter där den klassiska svenska husmanskosten står i centrum.

Grön Ko Café & Saluhall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En riktig pärla, väl värt ett stopp för mat och fika. Ät en god och smakrik klassisk svensk husmanskost, välj bland ett flertal rätter. Handla delikatesser, här finns lokalproducerat som nötkött från Grön Ko´s egna gårdar och andra värmländska produkter. 40 sittplatser på övervåningen, liten uteservering. För öppetider och mer information se webb Länk till annan webbplats. Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

"Bra mat har sitt ursprung i en god förståelse för råvarans makt. Något varenda framgångsrik kock känner till. Vad man gör av den kunskapen är det som skiljer alla världens kök åt" - Krokstad Herrgård

Krokstad Herrgård Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här skapas det fantastiska måltider av Värmlands råvaror som blir minnesvärda smakupplevelser. Krokstad herrgård är med i White Guide. Ta med din familj, vänner och ät frukost, lunch eller middag. Boka bord senast dagen innan! Vill du ha en extra upplevelse, boka det populära paketet Cookalong med övernattning, där du tillsammans kockar tillagar till en 5-rättersmiddag. För information och nyheter se webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till Restaurang Fyren som precis som det låter är en fyr, med underbar utsikt mot Vänern. Här kan du avnjuta en god lunch och middag eller varför inte både och?

Restaurang Fyren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Restaurangen ligger vackert vid Vänerns strand på Duse Udde. Här finns en härlig uteservering, luncha, ät en god middag eller ta en kopp kaffe på uteserveringen med magnifik utsikt över Vänerns böljande blå vatten. Restaurangen har sommaröppet. För öppettider m.m. läs här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till vackra Ekenäs, längst ut på Värmlandsnäs! Njut av god mat och härlig vy över Vänern på Restaurang Ekenäs.

Restaurang Ekenäs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upptäck vackra Ekenäs! Här hittar du restaurang med tillhörande café, gästhamn och camping. Njut av god mat med en strålande utsikt över Vänern, det finns gott om plats både inne och ute. Bordsbokning. Mer information om restaurang, camping och gästhamnen hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. För öppettider och uppdateringar se även Restaurang Ekenäs på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lurö Krog är skärgårdskrogen med lokala råvaror i pannorna! Här serveras rätter tillagade av fisk från Vänern, kött från djur som betat i skärgården och svamp, grönsaker och bär från Lurö.

Lurö Gästhärbärge & Krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besök själens lustgård mitt i Vänern - Lurö. På Lurö Krog äter du god mat. Rätter av lokala produkter som fisk från Vänern, svamp och grönsaker från Lurö. Frukostbuffé, lunch och middag beställs under säsongen. Från midsommar till mitten av augusti serveras á la carte till lunch och middag. För mer information se webb  Länk till annan webbplats.och Facebook   Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Öppet: Maj till september/ oktober. 1 timmes båtfärd från Ekenäs.

På Luröbryggan kan du avnjuta allt från smörstekt gös från eget fiske, varmrökt lax från eget rökeri eller kalkon från Adelsnäs.

Luröbryggan - mitt i Vänern Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Njut av livet på en skärgårdsö, av god mat och fika. På Luröbryggan serveras allt från smörstekt gös till hamburgare och goda efterrätter. Gå på upptäcktsfärd, vandra, besök gårdsmuseet med gamla bruksföremål från fiske, kuriosa om ön och mycket mer. Dagliga turer från Ekenäs gästhamn till Lurö från midsommardagen till augusti ut. Förbokning gäller. För mer information se webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

 • Botilsäters Lanthandel
Kontakt
 • Säffle Turistinformation

  Säffle Turistinformation

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 10

  Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-03-29