Följ med erfarna och äventyrliga guider runt i den mest varierande miljön i vatten och på is. Dela upplevelsen med Nordic EcoTours i kajak på sommaren. Foto: Nordic EcoTours
Kontakt

Kanot, kajak och egen båt

Vänern med vår långa kust och skärgårdar är ett eldorado för färder med kanot och kajak.

Följ med erfarna och äventyrliga guider på Vänern, Nordic EcoTours välkomnar både nybörjare och skickliga paddlare. Foto Nordic EcoTours

Nordic EcoTours Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Havskayakupplevelse med guide - Vänern skärgård. Vänern är Sveriges största sjö med 22 000 öar och holmar. Skärgårdarna är grunda, perfekta för kajakpaddling. Upplev lugnet, njut av paddlingen, naturen, underbara stränder och klippor. Guiderna berättar gärna om skärgårdens spännande historia och kultur. Både nybörjare och skickliga paddlare är välkomna. Du kan välja singel- eller tandemkajaker. Turer i Vänern: Naturreservatet Lurö skärgård, Naturreservat Tösse och Yttre Bodane skärgårdar, Fågel- och bäversafari - Floden Byälvens mynning, älven mynnar ut i den enorma sjön Vänern. Läs mer om rundturerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett av Kanot Center Svanskog mest populära turer är den kombinerade turen med vandring i naturreservatet Glaskogen och kanot tillbaka.

Kanot Center Svanskog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kanotcentret ligger i hjärtat av de vackraste kanotområdena i Sverige. Boka kanotpaket; från en dags “provpaddling” till kanoturer i flera veckor. Den mest populära turen är kombinerad kanot med vandring i naturreservatet Glaskogen. Många reseförslag är väl lämpade för nybörjare och familjer. Prova på paketet Öhoppning i Vänern. Paddla kanot genom vilda övärlden i ett av de vackraste naturområdena i Europa. Skärgården i norra Vänern kännetecknas av gröna, skogsklädda öar, öde, glesvuxna holmar och steniga, kala granitformationer. Du får all information du behöver om skärgården, de svenska allmänna rättigheterna, naturreservaten, fiskereglerna med mera. Läs mer om öhoppningen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Ekenäs finns både cykel och kanot att hyra för fina turer i Vänerviken eller ut på Vänern.

Restaurang Ekenäs - camping och gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upptäck vackra Ekenäs på Värmlandsnäs! Här finner du en mysig och familjär camping; tält-, husvagn-, ställplats, stugor att hyra och gästhamn. På Ekenäs camping kan du hyra cykel eller kajak, upplev den vackra naturen och Vänern. Det finns badplats vis stranden på Ekenäs och ca 1 km på väg eller gå dit på den fina vandringsleden.
För information om camping med mera se webb här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Facebook för uppdateringar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hyr kanot, roddbåt eller trampbåt för en rolig tur i Vänern vid Duse Udde Camping.

Duse Udde Camping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Camping vid en av Vänerns vackraste stränder. Hyr enkel eller lyxig stuga. Här finns även gott om plats för tält, husbil, husvagn eller lägg till med båt i gästhamnen. Hyr kanot och roddbåt för en spännande tur på Vänern. Det finns också trampbåtar att hyra för lite kortare turer i viken. Barnvänliga sandstränder och klippbad och naturen runt om gör Duse Udde Camping till en populär familjecamping och närheten till Vänern ett paradis för båtfolk, för vattensporter och fiske. Restaurang finns på området. För mer information klicka här för webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ med guide från RelaxRanch för övernattning på ö ute i Vänern.

RelaxRanch Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bo i charmiga och personligt inredda stugor, 3 km från Ekenäs gästhamn. Omgivna av skog, hittar du fem stugor, var och en med individuell inredning och charm för familjen, förälskade par eller naturälskare. Upplev ett äventyr, boka en båttur och övernatta under öppen himmel på en ö i Vänern. Här finns lek- och spellokal för roliga stunder. Allt detta och mer gör RelaxRanch till en plats där alla känner sig lyckliga och har skoj. Välkommen!
För mer information klicka på länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Följ gärna på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
 • Säffle Turistinformation

  Säffle Turistinformation

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 10

  Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-03-09