Följ med erfarna och äventyrliga guider runt i den mest varierande miljön i vatten och på is. Dela upplevelsen med Nordic EcoTours i kajak på sommaren. Foto: Nordic EcoTours
Kontakt

Kanot, kajak och egen båt

Vänern med vår långa kust och skärgårdar är ett eldorado för färder med kanot och kajak. I Säffle finns det även både små sjöar och flera stora sjösystem att paddla i som till exempel Svansjöarna, Byälven, Harefjorden, Björnöflagan som leder upp i Glafsfjorden.

Högsäterleden går mellan Högsäter och Fyxnäs i Byälven. Färjeledens längd är 75 meter lång och överfartstiden är tre minuter.

Linfärja Högsätersleden

För dig som tänker paddla från Harefjorden via Byälven upp i Björnöflagan, Glafsfjorden och vice versa tänk på att vara ta det försiktigt vid linfärjan vid Högsäter! Passera inte linfärja i rörelse!

Ett av Kanot Center Svanskog mest populära turer är den kombinerade turen med vandring i naturreservatet Glaskogen och kanot tillbaka.

Kanot Center Svanskog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kanotcentret ligger i hjärtat av de vackraste kanotområdena i Sverige. Boka kanotpaket; från en dags “provpaddling” till kanoturer i flera veckor, många förslag är väl lämpade för nybörjare och familjer. Prova på Öhoppning i Vänern, som är ett av de vackraste naturområdena i Europa. Du får all information du behöver om skärgården, de svenska allmänna rättigheterna, naturreservaten, fiskereglerna med mera.
Läs mer om öhoppningen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boka ditt äventyr för dig själv eller din grupp på Survival Center Svaneholm för ett äventyr. Klättra, paddla kajak och kanot eller hyr en cykel för en dags äventyr.

Survival Center Svaneholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Prova på kanot och kajakpaddling eller klättring, vandring och cykeltur. Survival Center Svaneholm hyr ut allt du behöver och även utrustning. Paket för grupper och för dig som vill ge dig ut själv. Du får goda råd när du planerar din rutt och även ett anpassat program om du så vill. Oavsett vad du vill göra; klättra, vandra, expeditioner, kanot - och kajak turer eller camping så har Survival Center rätt utrustning. Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ med erfarna och äventyrliga guider på Vänern, Nordic EcoTours välkomnar både nybörjare och skickliga paddlare. Foto Nordic EcoTours

Nordic EcoTours Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Havskayakupplevelse med guide i Vänernskärgård. Vänern är Sveriges största sjö med 22 000 öar och holmar. Upplev lugnet, naturen, underbara stränder och klippor. Guiderna berättar gärna om skärgårdens spännande historia och kultur. Både nybörjare och skickliga paddlare är välkomna. Turer i Vänern: Naturreservatet Lurö skärgård, Naturreservat Tösse och Yttre Bodane skärgårdar, Fågel- och bäversafari i Byälven. Läs mer om rundturerna på aktiviteter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På Ekenäs finns både cykel och kanot att hyra för fina turer i Vänerviken eller ut på Vänern.

Restaurang Ekenäs - camping och gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upptäck vackra Ekenäs på Värmlandsnäs! Här finner du en mysig och familjär camping; tält-, husvagn-, ställplats, stugor att hyra och gästhamn. Upplev den vackra naturen och Vänern, vandra runt udden du kan också hyra cykel och kajak här. Badplats finns vid stranden på Ekenäs och vid Åkershus. För information om camping med mera se webb här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Facebook för uppdateringar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hyr kanot, roddbåt eller trampbåt för en rolig tur i Vänern vid First Camp Duse Udde.

First Camp Duse Udde Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bo vid en av Vänerns vackraste stränder i enkel eller lyxig stuga. På campingen finns gott om platser för tält, husbil, husvagn och gästhamn. Hyr kanot och roddbåt för en spännande tur på Vänern eller trampbåtar för lite kortare turer i viken. Vänern, med barnvänliga sandstränder, klippbad och den inbjudande naturen runt om, gör camping till en populär familjecamping och ett paradis för båtfolk, för vattensporter och fiske. Restaurang finns på området. För mer information klicka här för webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ med guide från RelaxRanch för övernattning på ö ute i Vänern.

RelaxRanch Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bo i charmiga och personligt inredda stugor, 3 km från Ekenäs gästhamn. Omgivna av skog, hittar du fem stugor, var och en med individuell inredning och charm för familjen, förälskade par eller naturälskare. Upplev ett äventyr, boka en båttur och övernatta under öppen himmel på en ö i Vänern. Här finns lek- och spellokal för roliga stunder. Allt detta och mer gör RelaxRanch till en plats för alla.
För mer information klicka på länken här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.  Följ gärna på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt
 • Säffle Turistinformation

  Säffle Turistinformation

  Kommunledningskontoret

  0533-68 10 10

  Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-05-02