Välkommen till vackra Ekenäs på Värmlandsnäs. Här finns gästhamn, camping, restaurang och aktiviteter
Kontakt

Gästhamnar vid Vänern

Vid Ekenäs och Duse Udde finns det fler anledningar att stanna till; ät och fika gott på restaurang, vandra i naturen, ta ett dopp i Vänern.

Välkommen till Ekenäs på Värmlandsnäs. Här finns en härlig gästhamn och familjär camping samt ställplatser. Upplev den vackra naturen, vandra, cykla, paddla.

Ekenäs gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Söker du lugn och avkoppling eller aktiviteter och nya upplevelser? Välkommen till Ekenäs längst ut på Värmlandsnäs. Här finns en härlig gästhamn, en familjär camping samt ställplatser. Upplev Ekenäs vackra natur, vandra, cykla. Upplev Vänern i kajak, både cykel och kajak kan hyras här. Ät god mat på Restaurang Ekenäs med härlig vy över Vänern. Vill du ha en kaffekopp med något till? Ett litet cafée finns vid bryggan. Servicehus med toaletter och dusch. 
Ekenäs Gästhamn: Hamndjup 2 m. Asfalt. Betong. Sjökort 133 NW 58°53,8 N, 13°14,0 E. Insegling från öster, "Småklubbarna". Muddrad ränna genom vassen. För pris och mer information se webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till gästhamnen på Duse Udde, Säffles pärla vid Vänern. Lägg till med båten för lek, fika och bad. Här har även hundar en egen liten badplats.

Duse Udde Gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gästhamn med el vid camping. Grillar, restaurang, WC och dusch.
För mer information om gästhamnen klicka här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Gästhamnen ligger vid inloppet från Vänern till Byälven, Säffle kanal. Närmaste stad är Säffle som ligger cirka 7 km från campingen. Här finns en egen liten badplats för hundar. Gästhamnen: Hamndjup 1,5-3 m. Sjökort 134 NW special. 59°04,8 N 12°42,4 E.

Välkommen till Ekenäs. Längst ut på Värmlandsnäs finner du en härlig gästhamn och familjär camping samt ställplatser.

Sjömack på Ekenäs

På Ekenäs har du möjligheten till att tanka din båt eller bil. Det finns både bensin och diesel, notera att det endast är vägdiesel, priset är något högre. Sjömacken ägs av privat entreprenör, den drivs inte av Ekenäs gästhamn och camping. Vid problem kontakta G Chiappe mobiltelefon: +46- (0)703178533 eller via mail

Välkommen till gästhamnen på Lurö. En av  Säffles pärlor vid Vänern. Lägg till med båten för att äta och fika, vandring och bad.

Lurö gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen till Lurö gästhamn. Här finns nu en vågbrytare i hamnen vilket vädersäkrar dig för den förhatliga sydvästen och vi kan med detta ta emot fler båtgäster, hamnen har utökats med 10 platser. Här finns mycket att se och göra, bada, vandra, besök museum med mera. Vill du inte laga egen mat, äter du gott på Lurö Krog.
Läs mer om Lurö Gästhärbärge & Krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ön Aspholmen med naturhamn är ett av många smultronställen i Lurö skärgård.

Tips på naturhamnar

Bösshamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I naturhamnen Bösshamn gör fritidsbåtar gärna ett strandhugg. Här finns informationscentral om Lurö och tre dass samt en grund sandstand för barnen att leka. I länken hittar du fler fina tips!

Aspholmen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett av många smultronställen i Lurö skärgård, mitt i Vänern. Här kan du möta dina båtvänner för en grillfest, ta skydd från dåligt väder eller bara stanna för att köpa en bit rökt fisk.

Bärön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är Millesviks skärgårds största ö och mäter ca 1,7 kilometer från väster till öster och har en bredd av ca 1 kilometer. Här finns en av skärgårdens två kända bosättningar. Läs mer om Bäröns historik här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vithall - "Lycksalighetens ö". Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Syskonen Gustav och Matilda Svensson växte upp och levde hela sina liv i den lilla fiskarstugan på Vithall och de var fiskarstugans sista ägare. Det var deras mamma ”Vackra Anna” som gav ön smeknamnet ”Lycksalighetens ö” en gång i tiden. Dörren till stugan står alltid öppen. Se det unika hemmet där Gustav och Anna levde och verkade.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2021-11-02