Bild
Kontakt

En av sveriges snyggaste neonskyltar

Vid Stortorget finns det mysiga Holgers Konditori, som troligtvis är den verksamhet i staden som varit längst tid i samma lokal.

Det pampiga Viktorinska huset stod färdigt år 1899 och det kan ha varit konditori redan från den tiden. Den första kända rörelsen är dock den som Emilia Nilsson startade år 1907. Nilsson blev dock inte långvarig i lokalerna utan redan år 1909 tog Klara Carlsson över. Efter henne blev Knut Ekstedt den som fick styra skutan innan det var dags för Holger och Greta Andersson år 1933.

Namnet på konditoriet härstammar alltså ända sedan Holgers tid, och den mycket fina neonskylten med samma namn kom även den upp under Holgers tid i mitten av 50-talet. Även om konditoriet har bytt ägare ytterligare några gånger sedan Holger och Greta, så finns fortfarande känslan av 50- och 60-tal kvar i lokalen.

Idag är det Sara Johansson och Caroline Augustsson med personal som driver konditoriet och som synes tas fortsatt den fina gamla neonskylten mycket väl omhand. Så sent som förra året fick den sig en uppfräschning, och förhoppningsvis får den lysa i ytterligare många år.

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2021-06-29