Bild

Wiksfors Bruk - samlingsplats under årets upplaga av Smaka på Värmland

Kontakt

Härlig evenemangshelg i Säffle

Traditionsrik höstmarknad i centrala Säffle, lokala matupplevelser av hög kvalitet, värmländsk humorshow på Medis och traktorfest i Kila - helgen vecka 39 bjuder på massor av roliga aktiviteter för hela familjen!

Säffle höstmarknad

På fredagen fylls Säffles gator av tusentals människor. Då är det nämligen dags för den traditionella och folkkära höstmarknaden! Som vanligt kommer det finnas ett stort utbud av blommor, mat, kläder, leksaker, ballonger, hantverk och mycket annat.

På plats vid Medborgarhuset finns också Axels Tivoli, som håller öppet "från morgon till kväll" fredag till söndag.

Förstora bilden

Tivoli invid Byälven. Foto: Karsten Herskind

Mer om Säffle höstmarknad

Smaka på Värmland

Årets upplaga av matfestivalen Smaka på Värmland (30/9 - 1/10) bjuder som alltid på en fullspäckad helg fylld av lokala smakupplevelser hos producenter och mathantverkare.

En av de stora samlingsplatserna är anrika Wiksfors Bruk i Långerud. Här kan du insupa den gamla bruksmiljön, njuta av massa gott att äta och besöka flera utställare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på området. Alla utställare runt om i Säffle och hela Värmland hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vy över campingyta i skogen där ett stort tält har slagits uppFörstora bilden
Två personer som färdas i en roddbåt på en sjöFörstora bilden
Mer om Smaka på Värmland

Johan & Björn på Medis

Runda av fredagskvällen på Medis med en ny humorshow av de ständiga publikfavoriterna Johan Östling och Björn Ling.

I föreställningen, med manus av Ulf Malmros, gör de värmländska komikerna en djupdykning i hur egofixeringen smittar av sig på våra beteenden i det sociala livet. Vad får man göra och vad är absolut förbjudet? En lyxigt paketerad show med härlig musik och värmländsk humor, precis så som vi är vana att möta Johan och Björn.

Mer om Johan & Björn på Medis

Kila traktorfest - inställt evenemang

OBS! Kila traktorfest har tyvärr tvingats ställa in på grund av kraftigt regn under fredagen.

Ett måste för alla med intresse för diverse maskiner, traktorer och redskap. Kila traktorfest på lördagen är ett nytt familjevänligt event med ett brett urval av aktiviteter för alla. Här bjuds det bland annat på traktorkamp, utställningar av allt från epa-traktorer till motorcyklar, billjudstävling samt ponnyridning och hoppborg. Dessutom finns det en Open mic - scenen är din!

Mer om Kila traktorfest
Alla evenemang i vår evenemangskalender
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-09-30