Bild på en skulptur på en kobbe i vattnet, det är tre stolpar med trekantiga flaggor i toppen.
Kontakt

Vandrarhem

Bo på ö i Lurö skärgård, där himmel möter hav, innanhavet Vänern. Njut av magiska solnedgångar och rofylld stillsamhet.
I Svaneholm bor du centralt med vacker natur och stora sjöar in på knuten. Från vandrarhemmet i Elofsbyn har du nära till fantastiska vandringsleder och flera naturreservat som till exempel Ulvfjället och Glaskogen.

Lurö är den givna platsen för din semesterresa. Boka övernattning och upplev magiska solnedgångar, stjärnklara nätter med rofylld stillsamhet efter en dags aktiviteter.

Lurö Gästhärbärge & Krog Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lurö är ett paradis för själen - en plats där vattnet möter himlen. Lurö är den sydligaste ön i Lurö skärgård, cirka sju sjömil från Värmlandsnäs i norr och Kållandsö i söder. Med vackra vandringsleder, stränder och fascinerande historik är Lurö är den givna platsen för din semester. Boka övernattning och upplev magiska solnedgångar, stjärnklara nätter med rofylld stillsamhet efter en dags aktiviteter. Bo i Fyren, i stugor eller sjöbod. Oavsett vad du väljer kan du njuta av skärgårdens lugn, långt från det dagliga livet. På restaurangen Lurö Krog äter du god mat med rätter av lokala produkter så som fisk från Vänern. För mer information läs på deras webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SvanBo är ett mysigt vandrarhem centralt beläget i natursköna Värmland. Härifrån är det nära till bad och vacker natur.

SvanBo vandrarhem Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

SvanBo vandrarhem har fyra sovrum, stort kök för självhushållning, två sällskapsrum, inglasat uterum, balkong mm. Ytorna är generösa. På nedre plan går det bra att komma fram med rullstol. Utomhus ger den vänliga trädgården möjlighet till aktivitet och vila. Det finns gott om plats att parkera bilar. Bara några hundra meter från boendet ligger sjön Mellan-Svan. Här finns brygga och strand där du kan bada, fiska eller hyr båt och ta en tur. För mer info och priser se webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som både gillar att vandra och historia ligger Elofsbyns vandrarhem perfekt, här finns intressanta och spännande utflyktsmål som den gamla guldgruvan, Stonegruvan.

Elofsbyn lägergård och vandrarhem

Bo med bara 5 minuters promenad till startpunkt för vandringsleder där utsiktspunkter ger dig storslagna vyer över skogar, sjöar och tjärn. Det finns både historiskt intressanta och spännande utflyktsmål som den gamla guldgruvan, kyrkplatsen och kolarkojan. Bada i Siktjärn vid fin och naturskön badplats med både brygga och badflotte.
I lägergården finns dubbelrum, sovsalar med våningssängar med 16 respektive 14 bäddar, fullt utrustat kök, allrum, Internet WiFi, TV, WC, dusch, bastu och tvättmaskin. Lekplan och grillplatser utomhus. Campingmöjligheter finns också. Lakan och handduk tas med eller hyrs. Vandrarhemmet öppet mellan 26 juni och 14 augusti. Under höst, vinter och vår är verksamheten baserad på lägerskolor, då skolklasser, föreningar och klubbar som bokar hela anläggningen.
För bokning maila oss på lagergarden@elofsbyn.se

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2020-12-09