Bild
Kontakt

Lokal mat

i Säffle vimlar det av matproducenter i alla storlekar och nicher. På Grön ko och Wiksfors Bruksbutik hittar du saluhallar. Du kan också besöka några av producenterna direkt, många av dem säljer även via Reko-ringen.

 Wiksfors Surdegsbageri hittar du på Wiksfors Bruk, i en röd träbyggnad som ligger nära dammen, bakom delen av bruket där Wedbränt håller till.

Wiksfors Surdegsbageri

Handla goda surdegsbaguetter och gott fikabröd i bageriet som också har ett miljövänligt och lokalproducerat tänk. I sortimentet ingår olika sorters matbröd samt ett antal olika bullar och wienerbröd.

Wiksfors Surdegsbageri
På Grön Ko café och saluhall är hyllorna fyllda med varor såsom sylt, saft, chutney, honung, dinkelknäcke, skrädmjöl, rapsolja, ekologiska teer, vedugnsbakat surdegsbröd och mycket mer.

Grön Ko Café & Saluhall

En riktig pärla, väl värt ett stopp. Ät god lunch och fika gott. Hyllor och charkdisk är fyllda av delikatesser, lokalproducerade och värmländska produkter.

Grön Ko Café & Saluhall
Handla lokalproducerat av producenterna /bönderna på Reko-ring Säffle.

Reko-ring Säffle

Handla närproducerat, bli medlem i Reko-ring Säffle. Producenter lägger ut sina erbjudande cirka en vecka innan utlämningsdag.

Reko-ring Säffle
Gårdsbutik och sommarcafé. Lokalproducerat som ost, kombucha thé, syrade produkter som t.ex. surkål och morötter med mera. Produkter som är garanterat lokala, ekologiska och hållbara.

Njordstorp Permakultur Gård

Lokalproducerat som ost, kombucha thé, syrade produkter med mera. Garanterat lokala, ekologiska och hållbara produkter.

Njordstorp Permakultur Gård
Här är en besökare i butiken som tittar bland det lokalproducerade sortimentet hos Wiksfors Bruksbutik. Här finns också handgjorda borstar, dukar från Klässbols Linneväveri och myset mer.

Wiksfors Bruksbutik

Försäljning av lokalproducerade, värmlandska skafferivaror och frysvaror. Här finns också vacket hantverk från hantverkare och företag i Värmland.

Wiksfors Bruksbutik
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2023-05-25