Bild
Kontakt

SäffLE-GO och Trasmattan

Välkommen till Säffles egna vardagsrum på Stortorget. Här kan du umgås, spela, bygga eller bara vara.

Förra sommaren tog ”Trasmattan”, en aktivitetsmöbel med poesivägg, sittplatser och sällskapsspel plats på Stortorget, och i år får den sällskap av en ny upcyclad kompis som bjuder in till kreativt lekfullt skapande och rörelse.

Inspirerats av Lego, klossar och byggsatser

SäffLE-GO är en byggsten som inspirerats av Lego, klossar och byggsatser i olika färger. Lekskulpturen är, precis som Trasmattan, tillverkad av återvunnet korslimmat trä. Bakom projektet står Säffle kommuns näringslivsenhet, Woup, Outer Space arkitekter och Mijo arkitektur.

— Vi gillar helheten kring Trasmattan och SäffLE-GO – att de är hållbara och skapar liv och rörelse på Stortorget! Det är viktigt att vi fortsätter att utveckla våra platser, och att bjuda in barn och unga känns extra bra i magen, säger Pia Proper, näringslivschef.

Trasmattan kommer tillbaka

lek på trasmattan sommaren 2021

Trasmattan som fanns på Stortorget förra året kommer att vara på plats även denna sommar. Vem utmanar du i pingis, Säffleboard, Schack, Fia med knuff eller "Kasta kudde"?

Hållbart

Materialet i SäffLE-GO och Trasmattan består av korslimmat trä från trähusbyggnation och material som annars hade blivit spill eller värme upcyclas och får nytt, kreativt liv.

Föränderligt

SäffLE-GO kommer att finnas på plats vid Stortorget under hela sommaren.
— Sommaren startar med en bestämd utformning bestående av 50 byggklossar som bildar en form det går att hoppa, sitta, ligga, hänga och leka på, säger Ola Andersson på Woup.
Tanken är att SäffLE-GO ska förändras, och alla som vill bjuds in att inspirera till nästa utformning. På Holgers konditori och Säffle bibliotek kommer designkit, det vill säga miniatyruppsättningar av SäffLE-GO, finnas att låna och bygga med.
— Vi hoppas att många Säfflebor släpper lös kreativiteten och bidrar med sina idéer om nästa utformning, säger Mikael Johansson, Mijo Arkitektur.

Workshop

Måndagen den 30 maj kommer SäffLE-GOs första gestaltning att byggas på Stortorget, och mellan klockan 13 och 15 välkomnas alla som vill att komma och bygga på torget, och därmed bidra med sina idéer kring kommande utformning.

Vill du också bygga?

Designkit finns att använda på biblioteket och Holgers konditori.

klara färdiga bygg
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2022-05-20