Bild
Kontakt

SäffLE-GO och Trasmattan

Välkommen till Säffles egna vardagsrum på Stortorget och Perssons Gränd. Här kan du umgås, spela, bygga eller bara vara.

Inspirerats av Lego, klossar och byggsatser

SäffLE-GO är en byggsten som inspirerats av Lego, klossar och byggsatser i olika färger. Lekskulpturen är, precis som Trasmattan, tillverkad av återvunnet korslimmat trä. Bakom projektet står Säffle kommuns näringslivsenhet, Woup, Outer Space arkitekter och Mijo arkitektur.

— Vi gillar helheten kring Trasmattan och SäffLE-GO – att de är hållbara och skapar liv och rörelse i Säffle centrum! Det är viktigt att vi fortsätter att utveckla våra platser, och att bjuda in barn och unga känns extra bra i magen, säger Pia Proper, näringslivschef.

Trasmattan finns nu på Perssons Gränd

lek på trasmattan sommaren 2021

Trasmattan som fanns på Stortorget förra året kommer i år att vara på Perssons Gränd denna sommar. ”Trasmattan”, en aktivitetsmöbel med poesivägg, sittplatser och sällskapsspel. Vem utmanar du i pingis, Säffleboard, Schack, Fia med knuff eller "Kasta kudde"?

Hållbart

Materialet i SäffLE-GO och Trasmattan består av korslimmat trä från trähusbyggnation och material som annars hade blivit spill eller värme upcyclas och får nytt, kreativt liv.

 

Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

    Västra Storgatan 3, Säffle

Senast uppdaterad • 2023-06-12