Inget är väl så kul som att cykla mountainbike. Här har det cyklats på grusvägar, det har stänkt upp på cykelns ram och däck. Testa spåren på Tegnér och Duse Udde de är både roliga och tekniskt utmanande.
Kontakt

MTB - spår

Pröva på mountainbikelederna i Tegnérområdet som har varierande och spännande terräng. Teknisk lätt mtb-led i gammal fin skog med några utmanande backar och roliga snabba partier.

MTB i Tegnérområdet 8,6 & 1,5 km

8,6 km markerat med orange färg. Teknisk lätt mtb-led i gammal fin skog med några utmanande backar och roliga snabba partier, även rötter och stenar att kryssa mellan. Start och avslutning delas med gång- och cykelväg där det gäller att visa hänsyn.

1,5 km markerat med vit/orange färg. Här finns alla ingredienser i litet format; lera, grus, en brant backe, hopp och ett tekniskt svårare parti över en konstgjord bro.

MTB-spår Duse Udde Öppnas i nytt fönster. 8,3 km

Start vid Infotavla vid Ideberget. MTB-spåret med omväxlande fina stigar, berghällar och rötter. Det finns spänger som oftast går att passera bredvid om det inte är alldeles för blött, fördel om man är van med MTB då svårighetsgrad är svår att sätta då det är stor skillnad på om det är torrt eller blött underlag. Spåret har ca 1,5 km på grusväg. 
Visa hänsyn till gående utefter lederna.
Parkering: Duse Udde, vid Ideberget begränsat antal platser.

MTB-spår och GPX-filer att ladda ner
Glaskogens naturreservat i Värmland erbjuder upp till 30 mil vandringsleder i vildmark. Här behöver du aldrig gå på samma led två gånger!

Glaskogens Naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Upplev det 28 000 ha stora vildmarksområdet med stora och små sjöar samt vidsträckta skogar. Här erbjuds mountainbikes för turer på grusvägar med olika längd och svårighetsgrad. Du får inte cykla på vandringslederna, kontakta Infocentret i Lenungshammar för tips.
Glaskogskortet är din biljett till naturreservatet; när du ska övernatta, nyttja eldplatser, vindskydd, toaletter mm. Pengarna går till skötsel av alla serviceanläggningar och reservatet. Köp ditt kort online och få det via epost eller via brev.

Glaskogen naturreservat
Köp Glaskogskortet – för vandring, rast och övernattning
Infocenter i Lenungshammar
Kontakt
  • Säffle Turistinformation

    Säffle Turistinformation

    Kommunledningskontoret

    0533-68 10 10

Senast uppdaterad • 2022-09-27