Bild
Kontakt

Stora Turismpriset 2020

Säffle kommun riktar ett stort grattis till alla duktiga företagare och eldsjälar på Wiksfors Bruk och Naturbyn i Långserud som vunnit utmärkelsen Stora Turismpriset 2020! Och ett extra stort grattis till Thomas Peterson som är en drivkraft bakom båda verksamheterna!

"Med en enorm kraftsamling, kreativitet och känsla för vad Värmlands hemestrande invånare och svemestrande inhemska besökare efterfrågar, har de fyra företagarna i Wiksfors bruk AB på kort tid etablerat ett av Värmlands mest uppmärksammade besöksmål.

Genom att återanvända material och bevara de äldre byggnadernas karaktär har de skapat spännande miljöer till dagens verksamheter. Här finns nu flera butiker med fokus på design, hantverk, kläder och antikviteter, en hantverksmässigt byggd ugn som utgör grunden till ett bageri/restaurang som serverar ”vedbränt bröd med ost”, träskulpturhantverkare, mikrobryggeri samt våffelkafé med innovativ meny." Läs mer här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

– Det är alltid roligt att vara en vinnare och vi har haft en otrolig sommar. Den tillströmning av besökare och den uppskattning vi fått hade vi inte riktigt räknat med när vi öppnade. Och det är mer på gång, det händer något hela tiden, säger Thomas Peterson.

Fler fantastiska besöksmål i Säffle hittar du här!

Senast uppdaterad • 2020-10-20