Sjuksköterskorna Carina, Carolina och Agneta från Säffle kommuns hemsjukvård förbereder vaccindoser till boende på Björkbackens äldreboende i Säffle

Kontakt

Vaccination mot covid-19

Vaccinering mot covid-19 pågår i Säffle och resten av Värmland. Vaccination är ett av de mest effektiva sätten att förebygga sjukdom. Vaccinationen är gratis och frivillig.

Det finns inget slutdatum för vaccinationen mot covid-19. På webbplatsen 1177.se hittar du faktagranskad information om vaccin och hur vaccineringen går till Länk till annan webbplats..

En tredje påfyllnadsdos

Vissa rekommenderas att ta en påfyllnadsdos med vaccin mot covd-19. Vilka grupper som är aktuella för en tredje påfyllnadsdos kan du läsa mer om på webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats..

Vaccinet mot säsongsinfluensa bör tas innan mitten av december. Den som kan planera in så att den kan ta båda vaccinen vid samma tillfälle uppmanas att göra det.

Läs om vaccination mot säsongsinfluensa på 1177.se Länk till annan webbplats.

Barn 12–15 år erbjuds vaccination

Barn 12–15 år erbjuds vaccination mot covid-19. Vaccinationen genomförs i samarbete med skolan för att ge både barn och vårdnadshavare så trygga och bra förutsättningar som möjligt.

Läs mer om vaccination av barn 12–15 år på 1177.se Länk till annan webbplats..

Boka tid eller kom på drop-in

Du som är född år 2005 eller tidigare kan boka tid för din första dos vaccin mot covid-19, eller komma för drop-in vaccination när vi erbjuder det. Du hittar tider och platser för vaccination på webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats..

Så här bokar du tid för vaccination digitalt

  • Logga in på webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats.. Du behöver BankID eller Freja eID plus.
  • Titta under Regionen rekommenderar
  • Välj Regional vaccinationsenhet
  • Klicka på boka tid för vaccination och följ instruktionerna
  • Var noga med att genomföra hela bokningsprocessen.
  • När du genomfört bokningen hittar du din bokade tid i Inkorgen på startsidan.

Du kan också gå direkt till Regional vaccinationsenhet på 1177.se och boka din tid via den här länken Länk till annan webbplats. och följa instruktionerna nedan.

  • Klicka på boka tid för vaccination och följ instruktionerna
  • Var noga med att genomföra hela bokningsprocessen.
  • När du genomfört bokningen hittar du din bokade tid i Inkorgen på startsidan.

 

Bild

Säffles första vaccinationsmottagare, Tore Johansson, 95 år, och sjuksköterskan Agneta Werling

Andra sätt att boka vaccination

Du kan ringa till tidsbokningen på telefon 010-831 80 70. Du kan inte boka tid via din vårdcentral och inte via sjukvårdsrådgivningen 1177 på telefon.

Vaccinationsmottagningar i länet

Det finns flera vaccinationsmottagningar runt om i länet. Lokalerna är valda för att vara så nästa så många som möjligt i länet, samtidigt som regionen kan distribuera vaccinet på ett säkert sätt.

Se vilka vaccinationsmottagningar som är aktuella på den här sidan på 1177.se Länk till annan webbplats..

Resa till vaccinationen

Att resa till vaccinationsmottagningar i Värmland är avgiftsfritt. Det gäller till dess att Region Värmlands vaccinationsinsats är genomförd. Mer om hur du reser till vaccinationsmottagningen kan du läsa på webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats..

Källa: Region Värmland

Senast uppdaterad • 2021-11-23